Stäng

Ungdomsrådet

Kontakt

Klara Persson
Fritidsassistent Svedala
0709-89 64 12
klara.persson@svedala.se

Ungdomsrådet är en arbetsgrupp eller styrelse som verkställer de beslut som ungdomsparlamentet fattar. Ungdomsrådet arbetar även med saker som till exempel marknadsföring, aktivitetsdagar och remisser från kommunen.

Varje elevråd har möjlighet att ge två ledamöter rösträtt vid ungdomsrådets sammanträden. Yttre ungdomar har rösträtt även här. Ungdomsrådet sammanträder efter arbetsmängd.

Ungdomsrådet fokuserar på att marknadsföra både ungdomsparlamentet och ungdomsrådet. Målet är att fler unga får kännedom om dessa organ och på så sätt kunna förverkliga sina idéer och att påverka sin framtid.

Vad gör Ungdomsparlamentet?

Ungdomsparlamentet är en organisation i kommunen sedan 2006. Syftet med ungdomsparlamentet är att ungdomar på ett enkelt sätt ska kunna påverka kommunen de bor i. Det gör de genom att skriva motioner som de tar upp till diskussion och omröstning vid mötena i ungdomsparlamentet. Motionerna måste gynna unga i kommunen för att de ska rösta igenom dem och de får inte handla om skolmaterial eller annat som ingår i ordinarie budget för skolan.

Protokoll Ungdomsparlamentet

Publicerad 2016-03-24 kl 13:25
Sidansvarig: Camilla Fröslev
Uppdaterad 2022-09-13 kl 09:32