Stäng

Inköp och upphandling

Foto: Yuri Arcurs, Mostphoto

Kontakt

Offentlig upphandling är den process som kommuner använder för att göra inköp så att skattepengarna används på bästa sätt. Det finns strikta regler för hur detta ska gå till. Offentlig upphandling används också för att bidra till hållbar samhällsutveckling. Inköpen innefattar förutom inköp även hyra och leasing.

För dig som företagare innebär det möjligheter att bli leverantör till kommunen. Genom att delta i offentliga upphandlingar ökar chansen för ditt företag att växa både lokalt, regionalt, nationellt och inom EU.

I Svedala kommun gör vi varje år inköp för cirka 480 miljoner kronor från över 2 000 olika leverantörer.

Göra affärer med Svedala kommun

Vi använder elektronisk anbudsgivning via upphandlingssystemet E-avrop. Där finns alla våra aktuella upphandlingar som är ute på annonsering. 

Vi välkomnar anbud från alla företag i våra upphandlingar. Du har möjlighet att själv hålla koll på vilka upphandlingar vi planerar, och anbuden kan enkelt lämnas direkt i vårt digitala upphandlingssystem. Vi ser fram emot att ta emot ditt anbud och är här för att underlätta processen om du har några frågor.

Tips till anbudslämnare

Om du vill lämna anbud är det viktigt att: 

  • läsa noga igenom förfrågningsunderlaget.
  • ställa frågor så tidigt som möjligt under anbudstiden, och senast tio dagar innan sista anbudsdag. 
  • kontrollera att du uppfyller alla skallkrav, anbudet kommer annars att förkastas. 
  • svara på alla frågor som ställs och bifoga de dokument som begärs. 
  • ange noggrant allt som är viktigt för bedömningen. Utrymmet för att komplettera och ändra när anbudet lämnats är mycket litet enligt lagen om offentlig upphandling (LOU). 
  • om du vill ta tillbaka och ändra ditt anbud, har på dig fram till och med kl 23:59 sista anbudsdagen. Gäller vid elektroniska anbud.
  • ange en bevakad mejladress vid registrering av företaget. All kommunikation kommer att skickas till registrerad adress per automatik, inklusive tilldelningsbeslut. 
    Vid elektronisk upphandling stängs möjligheten för inlämning av anbud kl 23:59 sista anbudsdagen.

Upphandlingsmyndigheten tipsar

Göra affärer med offentlig sektor

Lämna anbud inom offentlig sektor

 

Publicerad 2023-11-23 kl 12:00
Sidansvarig: Martin Bard
Uppdaterad 2023-12-21 kl 17:02