Vi använder kakor (cookies) för att följa upp hur du och andra besökare använder webbplatsen. Vår leverantör sammanställer den anonyma informationen. Du kan blockera kakor men då visas detta meddelande igen. Läs mer om kakor på Post- och telestyrelsens webbplats

Jag godkänner
Hoppa till huvudinnehållet Till startsidan

Vattenkiosk

Vattenkiosken på Verkstadsgatan i Svedala. Foto: Svedala kommun

Kontakt

Irene Dobak
Administratör VA-enheten
040-626 81 03
irene.dobak@svedala.se

Sedan 2016 finns det inte längre möjlighet att tappa vatten från brand- och spolposter på det allmänna ledningsnätet. Istället kan du hämta vatten vid kommunens vattenkiosk på Verkstadsgatan i Svedala tätort.

Vattenkiosk för verksamheter

Vi har även påbörjat låsning av befintliga brand- och spolposter. Detta för att säkerställa kvaliteten och säkerheten på vattnet till verksamheter och privatpersoner. För att kunna erbjuda vatten till verksamheter har vi därför byggt en vattenkiosk där det är enkelt att fylla sin tankbil eller liknande. Kostnaden för detta är 21,74 kr per kubikmeter (gäller från 2019-01-01) inklusive moms som faktureras i efterhand. Vattenkiosken får du åtkomst till via en nyckel som du kan beställa genom att fylla i ansökan om nyckel till vattenkiosk. Du kan enkelt via webbplatsen om vattenkiosk kontrollera hur mycket du tankat efter du har blivit registrerad och fått en nyckel av oss.

Vattenkiosk för privat bruk

Det finns också en kran i vattenkiosken där du som privatperson, vid till exempel vattenavbrott, kan fylla en vattendunk. Tänk på att ta med en egen dunk att fylla vatten i. Du behöver ingen nyckel till kranen i vattenkiosken som privatperson.

Publicerad 2016-05-24 kl 08:05
Sidansvarig: Linda Holst
Uppdaterad 2019-09-09 kl 11:27