Vi använder kakor (cookies) för att följa upp hur du och andra besökare använder webbplatsen. Vår leverantör sammanställer den anonyma informationen. Du kan blockera kakor men då visas detta meddelande igen. Läs mer om kakor på Post- och telestyrelsens webbplats

Jag godkänner
Hoppa till huvudinnehållet Till startsidan

Krisberedskap

Broschyren Om krisen eller kriget kommer. Foto: MSB

En kris är en oväntad händelse som drabbar många människor och stora delar av samhället. Kommunen har en krisberedskap för sådana situationer. Du kan också förbereda dig själv för en kris.

I vår vardag förutsätter vi att saker som vatten, el och transporter fungerar. Men ibland händer det saker som stör eller slår ut dessa samhällsfunktioner. Svedala kommun arbetar med att ha beredskap för det, vare sig det är olyckor, oväder eller något annat.

Du har stora möjligheter att förbereda dig på det oväntade. På webbplatsen dinsakerhet.se kan du läsa en hel del om hur du kan skydda dig. Och på hemsidan krisinformation.se hittar du aktuell krisinformation. Om du vill ha information om allvarliga olyckor, bränder, naturkatastrofer eller sjukdomsutbrott ringer du 113 13.

Broschyren Om krisen eller kriget kommer

Sista veckan i maj 2018 fick hushåll i Sverige broschyren Om krisen eller kriget kommer hemskickad till sig. Broschyren är samhällsinformation från Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, MSB.

Innehållet tar upp hur vi ska bli bättre förberedda på följderna som allvarliga olyckor, extremt väder, it-attacker eller militära konflikter ger.

Regeringen ser att satsningen är nödvändig för att alla som bor i Sverige ska bli bättre förberedda på att hantera allvarliga händelser både i fredstid och i värsta fall krig.

Broschyren Om krisen eller kriget kommer

Lyssna eller läs broschyren på andra språk, teckenspråk och lättläst svenska på webbplatsen dinsäkerhet.se

Webbplatser med information om din säkerhet, krisinformation och krisberedskap:

Vanliga frågor och svar om krisberedskap

Publicerad 2017-09-15 kl 11:08
Sidansvarig: Linda Holst
Uppdaterad 2018-10-18 kl 16:02