Stäng

Vandringsleder och strövområden

Kontakt

Torups friluftsgård
Malmö stad
040-34 28 00
friluftsgarden@malmo.se

Genom att cykla och vandra upplever man mer! Det absolut bästa sättet att utforska Svedala är på cykeln eller med bekväma vandrarskor. Här tipsar vi om vandringsområden i Svedala kommun.

Bokskogen i Torup

Bokskogen har en fantastiskt skön och avkopplande miljö för dig som vill motionera eller upptäcka naturen. Här finns stigar och slingor för aktiviteter, löpning, ridning och promenad samt inne- och utegym. Och så finns ju naturen som bjuder på återhämtning, intryck, doftupplevelser och energi. 

Från Torups friluftsgård går olika motionsspår ut och runt i bokskogen. Här finns även vandringleder som ansluter till Skåneleden och Europaleden.

Bokskogen i Torup, webbplats Malmö stad (Bokskogen ägs av Malmö stad)

Östersjöleden och Skåneleden

Det finns väl utvecklade vandringsleder i kommunen genom projekten Östersjöleden och Skåneleden. Det finns såväl områden för nybörjaren som för den mer erfarne att upptäcka. På Skåneledens webbplats hittar du mer information om de olika etapperna längs med vandringsleden. Där kan du också ladda ner kartor över cykel- och vandringsleder kostnadsfritt.

Webbplats Skåneleden

Vandra kulturslingan i Svedala kommun

Kulturslingan är en vandringsled som går på delar av Östersjöleden längs landsvägar, cykelvägar och gångstigar. Hela Kulturslingan är cirka 3,6 mil lång. Ett 10-tal sevärdheter av kulturellt och historiskt intresse finns uppmärkta längs med slingan.

Ta del av kartan över Kulturslingan och dess sevärdheter

Vandra kring Romeleåsen och Sjölandskapet

En långvandring från Genarp till Torup, eller kanske bara en promenad runt Svaneholmssjön efter jobbet? Eller vad sägs om en natt under stjärnorna vid Eksholmssjön? Romeleåsen och Sjölandskapet bjuder på fantastiska miljöer för utflykter och vandring.

Webbplats Romeleåsen Sjölandskapet

Strövområden i Skåne

I Skåne är det aldrig långt till naturen. Stiftelsen Skånska Landskap har hundratalet vandringsleder i 19 strövområden med djupa skogar, glittrande sjöar och häftiga utsikter över i stort sett hela Skåne. Rundslingor som alltid har samma start- och slutpunkt. Korta och långa. I strövområdena finns även leder för MTB och ridning, chans att sova ute, fiska, paddla eller bara slå sig ned för att koppla av.

Webbplats Stiftelsen Skånska Landskap

Kartgalleri Svedala kommun

Vi erbjuder ett flertal kartor över kommunens cykelvägar och vandringsleder, trevliga kultur- och slottsslingor, historiska kartor.

Kartor Svedala kommun

Publicerad 2016-03-24 kl 11:49
Sidansvarig: Camilla Fröslev
Uppdaterad 2024-02-13 kl 15:52