Stäng

Ansökan till och byte av skola

I kommunen finns tre stycken åk 4-9 skolor, en F-9 skola samt fyra stycken åk F-3 skolor att välja mellan. Det finns också ett fristående alternativ.

Inflyttad (Inte folkbokförd i kommunen)

Om du är på väg att flytta till Svedala, Bara eller Klågerup ska du ansöka om grundskola här på svedala.se. Du går till fliken Grundskola i vår webbportal för grundskolan, utan att logga in med BankID, och färdigställer där din ansökan. Vi godkänner ansökan centralt och därefter tar respektive skola hand om ansökningarna.

Skolkoordinatorer och rektorer handlägger ansökan och skickar ett erbjudande i god tid före skolstart. Ange gärna mer än ett alternativ på skola, ifall det inte finns plats på den skola du önskar i första hand.

Ansök till grundskolan

Mejla ditt köpe- eller hyreskontrakt

När du har skickat in skolansökan vill vi gärna att du mejlar in en kopia på ditt köpe-eller hyreskontrakt så att vi kan se att du är på väg att flytta till kommunen.

E-post 
utbo@svedala.se

Byta skola inom kommunen

Om du har fått placering på en skola du önskar byta ifrån gör du detta här på svedala.se genom att logga med ditt BankID efter 31 mars. Ansökan avser kommande läsår, tänk på att ange rätt årskurs. Ansökan finns sedan registrerad under kommande läsår och om du inte fått erbjudande men fortfarande önskar byta behöver du göra en ny ansökan.

Så här ansöker du om att byta skola:

  1. Gå in under Min sida.
  2. Här ser du Mina placeringar.
  3. Klicka på knappen Byta skola under din befintliga placering.
  4. Följ stegen, välj vilken skola du önskar att byta till samt till vilken årskurs du önskar byta.

Ansökan byte av grundskola

Det finns ingen garanti när du vill byta skola. Det sker i mån av plats.

Flytta ifrån kommunen

Om du ska flytta från kommunen behöver du säga upp din skolplacering samt även fritidshemsplacering om du går på fritidshem. Antingen digitalt via webbportalen eller via blanketten "Utflyttning". Den skickar du till den skolan som du vill säga upp platsen på.

Så här anmäler du uppsägning av skolplacering

  1. Gå in under Min sida.
  2. Här ser du Mina placeringar.
  3. Klicka på knappen Säg upp plats under din befintliga placering.

Webbportalen login

Hur gör jag om jag inte har BankID?

Har du inte möjlighet att logga in och ansöka om byte av skola kan du fylla i en blankett och lämna i Kundservice i kommunhuset eller skicka till Svedala kommun, Utbildningsenheten, 233 80 Svedala. 

Grundskolor i Svedala kommun

 

Publicerad 2018-03-15 kl 14:21
Sidansvarig: Alexandra Kvist
Uppdaterad 2024-04-05 kl 15:29