Stäng
Tillbaka till nyhetslistan

Trädfällningen fortsätter på söndag

Publicerad 2023-02-20 kl 10:53

Stationsplan i Svedala. Foto: Louise Sandell, Svedala kommun

Natten till idag måndag var tanken att två träd på Stationsplan i Svedala skulle tas bort inför byggstarten av nya stationsområdet i höst. Dessutom mår träden inte bra. Men tyvärr gick den inhyrda sågbilens kran i sönder och trädfällningen fick avbrytas redan efter någon timme. Arbetet återupptas på söndag.

– Vi har jobbat hela förmiddagen för att hitta en snabb lösning på detta. Vår plan är nu att fortsätta arbetet på söndagkväll, den 26 februari. Då påverkas buss- och tågresenärer minst, säger gatu- och parkchef Johanna Andersson.   

Arbetet mellan söndag och måndag, den 26 till 27 februari, kommer att ske på samma sätt som det var tänkt i natt. Trädfällningen börjar kl. 20 på söndagkväll och det beräknas vara klart kl. 5 på måndag morgon. Detta innebär att några avgångar för busslinjerna 145 och 165 flyttas från Stationsplan upp till busshållplatsen vid Stortorget. Även bilparkeringen på Stationsplan kommer att stängas av under söndagen för att underlätta arbetet.

Resenärer till tågtrafiken påverkas inte eftersom arbetet gör uppehåll för att släppa fram personer till och från perrongen när tåg kommer in.   

Läs mer om stationsområdet i Svedala där nya träd kommer att planteras när det blir dags

 

Sidansvarig: Daniel Bramsell