Stäng

Pressinbjudan - Gör din egen cosplay-dräkt

Drömmer du om att förverkliga dina cosplay- eller lajvdrömmar? Kom då till biblioteket i Svedala på påsklovet. Evelina Jensen som är kostymör, attributmakare samt arbetar för TV-produktioner och cirkus, är på plats och hjälper lediga ungdomar. Media hälsas välkommen att följa det spännande arbetet.
Andra aktiviteter på påsklovsprogrammet är till exempel allsvensk premiär med Malmö FF, rollspel, äggjakt samt pyssel och film på biblioteken.

I vanlig ordning erbjuder Ungas fritid och biblioteken i Svedala kommun ett späckat påsklovsprogram för skolungdomar. Dessutom är det Öppet hus på Svedala brandstation med flera spännande aktiviteter.  

Tisdag den 4 april kl. 11-18 kan ungdomar tillverka sin egen cosplay-dräkt  
Plats: Svedala bibliotek  
Cosplay är en kortform för ”costume play”. Här har ungdomarna möjlighet att förverkliga sina cosplay- eller lajvdrömmar. Kostymören Evelina Jensen hjälper deltagarna att göra till exempel en rustning, klänning, hjälm, svärd eller trollstav. Det blir en genomgång av material och tekniker som används för arbetet. Gruppen kommer även gå igenom skissarbete och en mindre planeringsprocess.   

Media hälsas välkommen till Svedala bibliotek!
Anmäl gärna intresse till Daniel Bramsell, presskontakt på Svedala kommun: daniel.bramsell@svedala.se eller telefon 073-862 82 63

Hela påsklovsprogrammet finns på svedala.se

Är media intresserad av att besöka någon av övriga programpunkter går det säkert att lösa. Kontakta i så fall Daniel Bramsell.

För mer information om tillverkningen av cosplay-dräkter på biblioteket

Sara Elmqvist, bibliotekarie, telefon 040-626 82 03, 073-373 13 73
sara.elmqvist@svedala.se   

 

Publicerad 2023-03-30 kl 10:56
Sidansvarig: Daniel Bramsell