Vi använder kakor (cookies) för att följa upp hur du och andra besökare använder webbplatsen. Vår leverantör sammanställer den anonyma informationen. Du kan blockera kakor men då visas detta meddelande igen. Läs mer om kakor på Post- och telestyrelsens webbplats

Jag godkänner
Hoppa till huvudinnehållet Till startsidan

Personlig elevdator

Kontakt

Johan Palmgren
IKT-strateg
040-626 84 43
johan.palmgren@svedala.se

Alla elever i åk 4-9 i kommunens grundskolor får möjlighet att låna en personlig dator. Datorn är en Chromebook vilken är en kostnadseffektiv lättadministrerad dator med lång batteritid. Datorn är anpassad att fungera väl mot webben och Googles G-Suit. G-suit är en plattform byggd för att dela och samarbeta kring dokument, presentationer med mera.

Felanmäla dator

Om din dator går sönder och är i behov av reparation ska du som elev tillsammans med din vårdnadshavare göra en felanmälan till kommunen.

Felanmäl dator

Vid skadad dator

Vi reparerar eller ersätter datorn beroende på vilken skada som uppstått. Om du är oförsiktig och medvetet tar sönder din dator kräver vi ersättning. Om du hanterat din dator med försiktighet men ändå råkar ut för förlust eller skador på datorn ansvarar vi för den.

Kostnader enligt nedan:

  • Laddare 300 kr
  • Skärmbyte 800 kr
  • Ersättningsdator 1200 kr

Digitala lärresurser

Till samtliga elever ingår det abonnemang på talsyntes (Appwriter), Nationalencyklopedin och inläsningstjänst. Utöver dessa resurser så beslutar respektive skola och enskilda lärare över vilka läromedel som de använda i undervisningen.

Om kommunens digitala lärresurser

Publicerad 2016-05-23 kl 17:02
Sidansvarig: Johan Palmgren
Uppdaterad 2018-05-30 kl 11:19