Stäng

Tomtkö

Kontakt

Här informerar vi om hur kommunens tomtkö fungerar.

Vi skickar erbjudanden om tomt eller småhus till mejladressen du anmäler. Du ansvarar själv för att dina kontaktuppgifter är uppdaterade och du ändrar dem genom att logga in på Mina sidor i kommunens e-tjänstportal.

E-tjänst: Anmälan tomtkö

Mina sidor i e-tjänstportalen

Regler vid tomtkö.pdf

Anmäla

Du registrerar dig för tomt eller småhus i Svedala, Bara och Klågerup enligt det/de val som du gör. Vill du vid ett senare tillfälle registrera dig för ytterligare ett eller flera av våra sex alternativ behöver du göra en ny anmälan. Du kan inte anmäla dig till enskilda projekt.

Följande alternativ finns: 

 1. Småhuskö i Svedala
 2. Småhuskö i Bara
 3. Småhuskö i Klågerup
 4. Tomtkö i Svedala
 5. Tomtkö i Bara
 6. Tomtkö i Klågerup

Om ansökan:

 • Du ska ha fyllt 16 år för att registrera dig i tomtkön, men för fördelning av tomt eller småhus behöver du ha fyllt 18 år.
 • Du registrerar dig för tomtkö och/eller småhus i Svedala, Bara och Klågerup enligt de val som du gör. Vill du vid ett senare tillfälle registrera dig för ytterligare ett eller flera av våra köalternativ behöver du göra en ny registrering och därmed betala för avgiften igen.
 • Vi skickar erbjudanden om tomt eller småhus till din registrerade mejladress. Du ansvarar själv för att dina kontaktuppgifter är uppdaterade och du ändrar dem genom att logga in på Mina sidor på svedala.se.
 • Din tomtköplats gäller för köp av en tomt eller småhus.
 • Fördelning gör vi i tur och ordning efter registreringsdatum i tomtkön.
 • Överlåtelse av din tomtköplats medges inte förutom till medsökande.

Avgift

Vi debiterar en avgift på 220 kr per kalenderår för din plats i tomtkön. Du betalar via en länk som vi skickar till mejladressen du registrerat i anmälan. Oavsett när du registrerade dig betalar du alltid för resterande månader innevarande år och vi tar ut en ny avgift i januari nästkommande år. 

Under vecka 3, 2024 kommer du som står i tomtkö att få ett mejl från kommunen, om att betala för att stå kvar i tomtkön.

Såhär betalar du din avgift via länken:

 1. Öppna mejlet från oss.
 2. Klicka på länken "Registrerad i tomtkö/småhuskö - Svedala kommun".
 3. Klicka på ”Visa köplats", grön rad.

Betalnings-knappen är placerad längst ner på den sidan (Du kommer inte att se din placering i tomtkön/köerna här). Tänk på, oavsett vilken kö du har valt att stå i, finns betalnings-länken endast under ”Registrerad i tomtkö/småhuskö - Svedala kommun”.

Avregistrera

 • Om du inte betalar avgiften inom bestämd tid (sista datumet ser du på betalnings-påminnelsen som du får skickat till din mejladress) avregistrerar vi din köplats.
 • När du har blivit tilldelad och accepterat en tomt eller ett småhus, avregistrerar vi din köplats.
 • Vi återbetalar inte avgiften för att stå i tomtkö, om du vill gå ur tomtkö

För att säkerställa att kommunala tomter blir bebyggda och kommer till användning, ställer kommunen krav vid försäljning att tomten ska vara bebyggd med ett bostadshus senast 2 år från tillträdesdagen. Det finns ett överlåtelseförbud i 3 år.  

Publicerad 2019-05-23 kl 08:44
Sidansvarig: Linda Holst
Uppdaterad 2023-10-23 kl 13:58