Stäng
Tillbaka till nyhetslistan

Ny lekplats i Bara: Utforska "Det försvunna flygplanet'"

Publicerad 2024-07-01 kl 16:09

Barnen på Bara Backars förskola inviger nya lekplatsen "Det försvunna flygplanet".

Det spårlöst försvunna flygplanet av modell Playbus 340 har plötsligt återfunnits helt oväntat på den öde ön Sigvardo Grubbo i det avlägsna landet Baralekien. Helt oskadad har den landat på en grön plätt intill strand och hav. Omgiven av djungel med hemliga stigar. Var är planets modiga kapten, upptäcktsresaren Görvel? Vad har egentligen hänt här? Vad är det här för plats? Låt äventyret börja.

I fredags invigde vi en ny lekplats i Bara med det spännande namnet "Det försvunna flygplanet". Lekplatsen ligger mellan Ribes gränd och Sigvard Grubbes gata. Barnen på Bara backars förskola var inbjudna att invigningsleka, som ett tack för deras stora engagemang med att lämna in idéer på innehåll till nya lekplatsen.

Förra året efterlyste vi idéer till byggandet av nya lekplatsen. Vi riktade oss specifikt till barn, och uppmuntrade dem att rita och berätta om sina önskemål. 

- Vi vill rikta ett stort tack till samtliga barn som skickat in förslag och önskemål till nya lekplatsen, säger Johanna Eriksson, områdeschef för Gata och Park och Jonas Hult, gatuchef.

Johanna och Jonas invigde och hälsade barnen välkomna till nya lekplatsen "Det försvunna flygplanet" tillsammans med Peter Jansson, ordförande i teknisk nämnd.

Klätterställning i form av ett flygplan

Huvudattraktionen på lekplatsen är en klätterställning i form av ett flygplan. Därav namnet på lekplatsen "Det försvunna flygplanet". Lekplatsen innehåller också gungor, gungbräda, fjädergungdjur och sandlåda. Det finns dessutom en hemlig gång i buskaget ut mot åkern och ett fint trädäck som passar utmärkt för mysiga fikastunder. Inom kort kommer vi även att komplettera med bänkar och en belysning.

Sidansvarig: Linda Holst