Stäng
Tillbaka till nyhetslistan

Lokala företagare hyllades på Näringslivsgalan

Publicerad 2024-04-26 kl 06:28
Uppdaterad 2024-05-28 kl 16:56

Konferencier var den omtyckta programledaren Farah Abadi. Foto Daniel Bramsell.

Fem pristagare stod i centrum när Svedala kommun och Företagarna Svedala igår kväll arrangerade årets Näringslivsgala. De som har utmärkt sig lite extra 2023 är
Martin Wåhlin – CMT Cargo Modul Trading AB, Anders Nissen – Bil & Ekonomi, Powerfruits, Jonatan Rosdahl – Decisive Beachwear och HLR Rädda Liv.

Företagare och näringslivet i Svedala kommun var igår samlat i Stenladan i Torup för Näringslivsgala. Det var en kväll fylld med underhållning, god mat och mingel. Konferencier för galan var den omtyckta programledaren från radio och TV, Farah Abadi. Som hemlig gästartist stod Paul Rey på scen tillsammans med kvällens husband The Show Goes On. Galans huvudnummer var dock utdelningen av de fem prestigefyllda priserna. Vi säger stort grattis till:  

  • Årets Företagare – Martin Wåhlin, CMT Cargo Modul Trading AB
  • Årets Ambassadör – Anders Nissen, Bil & Ekonomi
  • Årets Framåtblickare – Powerfruits
  • Årets Unga Företagare – Jonatan Rosdahl, Decisive Beachwear

Nytt pris för i år är Årets UF-företag som blev HLR Rädda Liv. Priset delas ut av Swedbank.  

Se juryns samtliga motiveringar nedan.

– Vi känner stor stolthet över alla våra företag i kommunen och över hur vi lyckats utveckla vår Näringslivsgala de senaste åren. Det är med gemensamma krafter vi uppnår bäst resultat och det märks tydligt de senaste åren hur företagsklimatet förbättrats markant. Galan är ett lysande exempel på det. Företagare, kommun och politiker. Alla tillsammans för att hylla näringslivet och stärka våra relationer med varandra, säger Mikael Ottosson, ordförande i Företagarna Svedala.    

Kosovar Gashi, näringslivschef på Svedala kommun, lyfter fram det stora engagemang han känner finns i hela kommunen och vilken positiv resa som gjorts.   
– Vilken kväll vi fick uppleva tillsammans! Intresset har varit stort inför galan och vi har uppnått nytt rekord – biljetterna tog slut. Det är en stolthet och glädjande att få uppmärksamma de företagare samt profiler som har stuckit ut lite extra under 2023. På Svedala kommun har vi också upplevt väldigt positiva vindar i näringslivsarbetet den senaste tiden. Engagemanget bland företagarna kan bara berömmas och vårt samarbete med Företagarna Svedala och Svedala Företagsgrupp utvecklas hela tiden. Det är tillsammans vi gör störst skillnad och skapar en attraktiv näringslivskommun med ett företagsklimat i topp.  

Juryns motiveringar

Årets Företagare 2023: Martin Wåhlin, CMT Cargo Modul Trading AB
Juryns motivering:
Längs slingrande vägar och från anställd till huvudägare har resan för denna företagare varit mäktigt imponerande med sitt fina bolag i attraktiva Svedala. Hen driver sedan ett antal år en företagsgrupp som är ledande inom sin bransch.

Genom en aktiv tillväxtstrategi kunde verksamheten växa ytterligare genom uppköp av en branschkollega och är i dag en av Nordens ledande utvecklare inom sin verksamhetsgren. Som om inte detta var nog så ägs även tillverkningsindustri och fastigheter i Polen genom ett helägt dotterbolag.

Resan har påbörjats och den fortsätter genom att förra året förvärva ytterligare mark intill sin nuvarande fastighet i T-storp. Detta markförvärv öppnar upp för fortsatt expansion och tron på sitt företag och den ort där man vill fortsätta växa.

Det är med stor glädje som vi presenterar Årets Företagare i Svedala år 2023: Martin Wåhlin, CMT AB. 
Företagarna Svedala anser att Martin Wåhlin är en utmärkt ambassadör och synnerligen god förebild för Svedalas företagare och önskar honom all framgång med sitt företag!

Årets Ambassadör 2023: Anders Nissen, Bil & Ekonomi
Juryns motivering:
Årets Ambassadör har lagt ner outtröttligt engagemang, vilja och slit i många år för att bidra till att utveckla Svedala som en attraktiv näringslivskommun.

I med- och motgång har Anders Nissen stått upp som en framstående ambassadör för kommunen, alltid med hjärtat och blicken på rätt ställe. Oavsett sammanhang har han drivits av att skapa de bästa förutsättningarna för sina företagskollegor och för att Svedala kommun ska nå sin fulla potential.

Positiv, lojal, samarbetsvillig och hjärtat för Svedala beskriver en ambassadör utmärkt. Anders är ovärderlig som bollplank, rådgivare och kritisk vän – men framför allt är han en förebild för sina kollegor. Tack Anders för allt du har gjort och för allt du gör.

Med stor glädje och stolthet tilldelar vi Anders Nissen på Bil & Ekonomi den fina utmärkelsen som Årets Ambassadör!

Årets Framåtblickare 2023: Powerfruits
Juryns motivering:
I en omvärld präglad av tydlig osäkerhet har Powerfruits visat prov på en imponerande och handlingskraftig framtidstro. Genom sitt stora samhällsansvar, affärsskicklighet och engagemang för att bidra till en mer hållbar värld är företaget en förebild för andra.

Powerfruits utmanar och tar ansvar för att fler människor ska ha tillgång till schyssta och nyttiga produkter som bidrar till ett mer hälsosamt liv. Deras ambition att växa och utvecklas i Svedala är beundransvärd, och viljan att göra avtryck samt samarbeta med lokala företagskollegor är utmärkande för en framåtblickare. Vi följer med spänning deras företagsresa och framtid.

Med stor glädje och stolthet tilldelar vi Powerfruits den fina utmärkelsen som Årets Framåtblickare!

Årets Unga Företagare 2023: Jonatan Rosdahl, Decisive Beachwear
Juryns motivering:
Med rötter djupt rotade i Svedala är hen född och uppväxt i orten. Under studietiden till civilekonom i Växjö startades en verksamhet med hantverk och internet i fokus. Numera är inriktningen något helt annat, nämligen sol, strand och trendiga mönster.

Majoriteten av försäljningen sker från egen e-handel där USA står för ca 70%. Nu har även välkända företag från Sverige såsom Brothers och BestofBrands sett potentialen och hoppat på tåget. En spännande och ljus framtid väntar hen och vi önskar oss en liknande historia som pojken med guldbyxorna.

Företagarna Svedala presenterar med glädje Årets Unga Företagare år 2023: Jonatan Rosdahl, Decisive Beachwear.  
Företagarna Svedala anser att Jonatan Rosdahl är ett lysande exempel på en ung företagare som tror på sig själv, vågar satsa och driva företag och dessutom med bravur!
Vi önskar honom all framgång med sitt företag!

Årets UF-företag 2023: HLR Rädda Liv  
Juryns motivering:
Med en entusiastisk pitch, fokus på hållbarhet och en skalbar affärsidé marknadsför vinnaren en produkt med utvecklingsmöjligheter. Med sin produkt kan detta UF-företag göra stor skillnad och rädda liv.

Nominerade

Batu Tügel, Bar Italia, och Meg Albertsson, Meg's Djurbruk i Svedala AB, var nominerade till det ärofyllda priset Årets Företagare 2023.

Åtta festklädda personer står uppställda på en röd matta med diplom och blommor i handen. Foto.

Melly Veysel, William Björkstrand och Maya Veysel - HLR Rädda Liv, Mathilda Lundborg och Maria Billquist - Powerfruits, Jonatan Rosdahl - Decisive Beachwear, Martin Wåhlin - CMT och Anders Nissen - Bil & Ekonomi. Foto Teodor Hessle.

En person i grön tröja står på en scen och sjunger. På en skärm står Näringslivsgala. Framför sitter personer vid runda bord. På scenen syns även fyra personer i ett band. Foto.

Paul Rey var hemlig gästartist. Foto Daniel Bramsell.

Sidansvarig: Linda Holst