Stäng
Tillbaka till nyhetslistan

Invigning av Holmagårdens nya lokaler

Publicerad 2023-11-17 kl 16:35

Festligt i Stora salen på Holmagården

Idag invigdes Holmagårdens nyrenoverande lokaler med pompa och ståt. En fantastisk eftermiddag som bjöd på bland annat bandklippning, tal och underhållning, glada besökare och nöjda boende. Både äldreboendet, personalutrymmen och dagcentralen har fått nyrenoverade lokaler.

Holmagården är ett äldreboende med 44 boende, här finns också lunchrestaurang som allmänheten kan besöka, personalutrymmen för hemtjänst, hemsjukvård- och rehabiliteringspersonal som tillhör område väster i Svedala kommun.

Tal av socialnämndens ordförande

Det var både bandklippning och tal precis som det ska vara på en invigning. När bandet klipptes så hördes en fanfar av två trumpetspelande ungdomar från Svedala kommuns kulturskola.

Holmagården stod klart 1968 och 1992 renoverades boendet. Nu 55 år senare invigs boendet och lokalerna på nytt. Vi ser härmed fram emot ytterligare 55 år i lokalerna, sa Per Mattsson (M), socialnämndens ordförande, i sitt invigningstal.

Jana Nilsson, enhetschef för hemtjänstområde väster, som huserar i lokalerna berättar att de stormtrivs i de nya lokalerna. Indira Malkoc, enhetschef för äldreboendet och dagcentralen, berättade att både personal och boende har trivts bra i Oxie men är nu glada över att vara hemma i Svedala igen. De båda enhetscheferna ser fram emot att befinna sig under samma tak och utöka samarbetet mellan verksamheterna.

Musikunderhållning och rundvandring

När de nya lokalerna var invigda bjöd Nellie Evander på fantastisk sång. Till det serverades snittar, cider samt kaffe och kaka. LSS Daglig verksamhet var de som hade bakat goda Silviakakor till dagens evenemang.

Besökarna fick också tillfälle att göra en rundvandring både bland personalutrymmena och inne på äldreboendet, vilket var mycket uppskattat.

Tack till besökare och personal! Samt ett extra tack till kulturskolan och LSS Daglig verksamhet som bidrog med fanfar och goda kakor, det var mycket uppskattat!

Socialnämndens ordförande Per Mattsson (M) klipper bandet

Socialnämndens ordförande Per Mattsson (M) klipper bandet

Trumpetspelande ungdomar från Kulturskolan

Trumpetspelande ungdomar från Kulturskolan

Enhetschefer Indira Malkoc och Jana Nilsson

Enhetschefer Indira Malkoc och Jana Nilsson

Sidansvarig: Moa Blom