Stäng
Tillbaka till nyhetslistan

Gratis utlåning av elmätare

Publicerad 2023-03-07 kl 13:52
Uppdaterad 2023-03-07 kl 15:52

Varje kilowattimme räknas

Nu kan du låna en elmätare på biblioteket i Svedala, Bara eller Klågerup. Du lånar med ditt lånekort och under en vecka kan du sedan utforska energianvändningen i ditt hem.

Låna en elmätare och hitta energitjuvarna i ditt hem

- Under förra året tredubblades kontakten med kommunens energi- och klimatrådgivare. Många frågor handlade om hur man kan minska sin energianvändning och efterfrågan på att låna elmätare från kommunen var stor. Nu är det möjligt att låna genom ett samarbete med biblioteken. Med elmätaren kan du enkelt se hur mycket el en apparat använder och på så vis hitta och bli av med onödiga energitjuvar, säger Sara Östberg, energi- och klimatrådgivare i Svedala kommun.

Hur gör man för att låna?

Att låna en elmätare på biblioteket är lika enkelt som att låna en bok. Du använder ditt lånekort och kan sedan låna elmätaren under en vecka. Att mäta är inte heller svårt. Du stoppar in elmätaren i ett uttag och därefter kopplar du valfri apparat till elmätaren.

Elmätarna kommer att finnas till utlån på biblioteken i Svedala kommun från och med 7 mars. Om det inte finns någon mätare tillgänglig på det bibliotek som ligger närmast dig, går det bra att reservera en mätare på samma sätt som du reserverar böcker. Reservationen kostar ingenting. Det enda du behöver är ett lånekort och du får ett meddelande när elmätaren finns att hämta.

För mer information kontakta biblioteken eller energi- och klimatrådgivaren i Svedala kommun.

Vit elmätare i ett eluttag cirka 10 cm hög.

Elmätaren

Sidansvarig: Karin Rosvall