Hoppa till huvudinnehållet Till startsidan
Tillbaka till nyhetslistan

Svedala kommuns åtgärder i samband med skärpta coronarestriktioner

Publicerad 2020-10-28 kl 14:32

Svedala kommun har beslutat att ställa in alla höstlovsaktiviteter och andra evenemang och aktiviteter under de närmaste tre veckorna. Vi fortsätter att hålla öppet våra bibliotek som är en samhällsviktig verksamhet men uppmanar besökare att undvika trängsel och hålla avstånd. Ungas fritids mötesplatser stänger tills vidare och istället bedriver vi fältarbete riktat mot skolor med personal ute på plats i Bara, Klågerup och Svedala.

Svedala kulturskola fortsätter att hålla undervisning på plats men erbjuder fjärrundervisning.

Vi vill uppmärksamma föreningar på att avstå från att genomföra idrottsträningar, matcher och tävlingar. Detta gäller dock inte idrottsträningar för barn och ungdomar födda 2005 eller senare. Föreningar bör heller inte arrangera möten, föreställningar och konserter. Ett publiktak på 50 personer fortsätter att gälla i Skåne.

Internt har vi tagit fram nya skärpta riktlinjer för hemarbete. Kommunstyrelsen har även ett extrainsatt möte ikväll för att bereda ärende till kvällens kommunfullmäktige om deltagande på distans vid politiska möten. Sedan tidigare har formerna för kommunfullmäktiges sammanträden anpassats efter rådande situation.

Om skärpta allmänna råd i Skåne

Folkhälsomyndigheten har tillsammans med Region Skånes smittskyddsläkare beslutat att kraftigt skärpa råden för invånare och besökare i Skåne. Vi uppmanas att bidra till att alla kan hålla avstånd och minska trängsel. Orsaken är att smittspridningen av coronaviruset just nu har ökat.

De skärpta råden för Skåne gäller från och med nu och tre veckor framåt men kan komma att förlängas.

Relaterad nyhet 2020-10-27: Skärpta allmänna råd i Skåne

Sidansvarig: Linda Holst