Vi använder kakor (cookies) för att följa upp hur du och andra besökare använder webbplatsen. Vår leverantör sammanställer den anonyma informationen. Du kan blockera kakor men då visas detta meddelande igen. Läs mer om kakor på Post- och telestyrelsens webbplats

Jag godkänner
Hoppa till huvudinnehållet Till startsidan

Välkomsten för nyanlända

Kontakt

Linda Rystad
Samordnare
0733-73 14 73
linda.rystad@svedala.se

Välkomsten i Svedala kommun är den första kontakten med förskola och skola för alla nyanlända barn och ungdomar.

Här kommer de nyanlända barnen och ungdomarna tillsammans med sin familj eller god man att få information om hur förskolan och skolan i Sverige fungerar. Hälsosamtal genomförs med alla grundskole- och gymnasieelever. Hälsokontroll för förskolebarn genomförs av barnhälsovården på Vårdcentralen.

Det finns också möjlighet till kontakt med kurator som exempelvis kan hjälpa till med kontakt för olika fritidsaktiviteter.

Alla nyanlända barn och elever på Välkomsten träffar lärare som kartlägger vilka baskunskaper de har med sig från hemlandet. Syftet är att tillvarata den kunskap eleven har med sig och att eleven ska kunna starta på rätt nivå i förskolan eller skolan.

Efter mottagande, hälsosamtal och kartläggning av kunskap börjar barnen i den förskola, grundskola eller gymnasieskola som bedöms vara mest lämplig. Anpassning av skolgång och undervisning görs utifrån varje barn eller elevs förutsättningar.

På välkomsten arbetar

Linda Rystad, samordnare
Lisa Axlin, skolsköterska
Ulrika Delbrant, kurator

Välkomsten finns på NFU, Nils Fredriksson Utbildning på Börringevägen.

Hitta hit

Publicerad 2016-05-03 kl 15:16
Sidansvarig: Anna Wulff
Uppdaterad 2021-04-15 kl 11:14