Vi använder kakor (cookies) för att följa upp hur du och andra besökare använder webbplatsen. Vår leverantör sammanställer den anonyma informationen. Du kan blockera kakor men då visas detta meddelande igen. Läs mer om kakor på Post- och telestyrelsens webbplats

Jag godkänner
Hoppa till huvudinnehållet Till startsidan

Arbetssökande vårdnadshavare

Kontakt

Verksamhetsområde utbildning
Svedala kommun
040-626 80 00
utbo@svedala.se

Barn vars vårdnadshavare är arbetssökande har rätt till barnomsorg under 15 timmar per vecka även på lov och studiedagar om du anger grund för placering arbetssökande.

Avgiften följer maxtaxa. Tänk på att:

  • ändra dina inkomstuppgifter
  • ändra grund för placering till ”arbetssökande”.
  • ändra ditt barns schema till 15 timmar i Tempus

Observera! Du som är vårdnadshavare och arbetssökande bör inte välja en avgiftsfri allmän förskoleplats eftersom du då inte anses stå till arbetsmarknadens förfogande.

Vistelsetiden fördelas på fem timmar per dag, tre dagar per vecka. I undantagsfall, om det tillfälligt kräver i samband med arbetssökande aktiviteter, kan vi ändra förläggningen av vistelsetiden. Meddela avdelningspersonalen.

Från höstterminen det år barnet fyller 3 år avgår avdrag på 25% på avgiften från september till maj.

När du har börjat anställning eller studier kan placeringen och barnets vistelsetid ändras med kort varsel. Tänk då också på att göra ändringarna via webbportalen för förskola till arbete/studier. 

 

Webbportal för val och ändringar av förskola, fritidshem, pedagogisk omsorg och OB-omsorg

Tempushemma

Publicerad 2016-05-11 kl 08:57
Sidansvarig: Anna Wulff
Uppdaterad 2021-04-28 kl 10:43