Stäng

Trygghetsvärdar

En av våra trygghetsvärdar bredvid sitt fordon. Foto: Svedala kommun

De huvudsakliga uppgifterna för våra trygghetsvärdar är att vara här för dig som medborgare, ung som gammal, ute på plats i kommunen. Deras närvaro ska förhoppningsvis på sikt leda till ökad trygghetskänsla och mindre skadegörelse.

Kontakta trygghetsvärdarna?

Har du upplysningar till våra trygghetsvärdar kontaktar du dem via vår e-tjänst.

Lämna upplysningar till trygghetsvärdarna via vår e-tjänst

Om det är tryggehtsvärdar i tjänst får de ditt emddelande direkt, annars läser dem det direkt när de går på nästa pass. 

Arbetstid varierar för trygghetsvärdarna, då deras pass är planerade för att täcka de viktigaste tiderna på dygnet. När trygghetsvärdarna inte är i tjänst har kommunen avtal med bevakningsbolag för akuta ärenden.

Kom i håg att om du ser någonting brottsligt ska du alltid kontakta polisen. På länken nedan finns de viktigaste kontakterna vid akuta situationer.

Kontaktvägar vid behov av akut hjälp eller polisanmälan med mera

Vad gör trygghetsvärdarna?

Trygghetsvärdarna ska finnas till för dig som medborgare, ung som gammal, ute på plats i kommunen. I deras arbete ingår också att titta till kommunala verksamheter under tiden de är obemannade. Detta är ett led i att säkerställa den kontinuerliga driften i kommunen så att vi har bra förutsättningar för att leverera god service till dig som medborgare.

På plats vid larm hos räddningstjänsten

Trygghetsvärdarna är semiprofessionella första insatspersoner (FIP) som vid vissa larm svarar tillsammans med räddningstjänsten. Syftet är att de kan vara snabbare på plats och bryta den negativa olycksutvecklingen innan ordinarie styrka från räddningstjänsten är på plats. Vår förhoppning är att detta kortar ner insatstider för räddningstjänsten till framför allt de norra kommundelarna med tätorterna Bara och Klågerup.

Hjälpa andra kommunala verksamheter

En trygghetsvärd har också andra uppdrag som de utför om det finns tid och möjlighet. De kan hjälpa andra kommunala verksamheter under jourtid, till exempel kan de hjälpa hemtjänsten med olika uppdrag eller gatujouren att kontrollera något om de får flera uppdrag samtidigt.

Publicerad 2017-07-03 kl 16:24
Sidansvarig: Hampus Hagenbjörk
Uppdaterad 2022-03-25 kl 11:15