Stäng
Tillbaka till nyhetslistan

Pristagare och stipendiater utsedda!

Publicerad 2024-04-19 kl 11:18
Uppdaterad 2024-04-19 kl 11:24

Idrottspris 2023 – Svedala kampsportförening

Varje år delar Svedala kommun ut priser och stipendier inom kultur- och idrottsområdet. Kultur- och fritidsnämnden har nu utsett pristagarna för 2023!

Utmärkelserna tas emot under högtidliga former vid det traditionella nationaldagsfirandet på Stortorget i Svedala den 6 juni.

Årets kulturpris 2023: Liam Strömstedt, skådespelare i Sveamatea teaterförening. Liam är en nyckelperson som starkt bidragit till föreningens utveckling. Han leder flera teatergrupper, sitter i styrelsen och studerar teater.

Årets idrottspris 2023: Svedala Kampsportförening. Ett år då det blev många medaljer i föreningen. Störtst blev det på VM i kempo i Portugal där föreningen kammade hem 4 guldmedaljer och 1 silvermedalj.

Årets ledare för barn och unga 2023: Axel Svanström, Hyby Scoutkår. Som ordförande och spårarledare för Axel hela kåren framåt. Han är dessutom aktiv i roververksamheten på regionnivå.

Årets kulturstipendium 2023: Samira Manners, låtskrivare och artist. Efter att ha tävlat i Melodifestivalen 2022, uppträtt i TV-programmet ”Lotta på Liseberg” och haft egna turnéer är Samira numera en rikskändis. Lyssna gärna på henne på YouTube eller Spotify.

Youtube: Samira Manners - I Want to Be Loved, Melodifestivalen 2022

Läs mer om våra föreningar

I Svedala kommun finns över 110 registrerade föreningar som varje vecka bidrar till ett rikt liv i kommunen. Många av dem är presenterade på svedala.se.

Presentationer av föreningar i Svedala kommun

Person i gul tröja och svart keps. Foto.

Årets ledare för barn och unga 2023 – Axel Svanström, Hyby scoutkår.

Person sitter på en scen med en mikrofon i handen. Foto.

Kulturstipendium 2023 till musiker och artist Samira Manners.

Person i vit skjorta, röd väst och väska över axeln står upp och tittar till vänster. Foto.

Kulturpris 2023 – Liam Strömstedt, Sveamatea.

Sidansvarig: Karin Rosvall