Hoppa till huvudinnehållet Till startsidan
Tillbaka till nyhetslistan

Näringslivsarbetet växlar upp

Publicerad 2021-09-09 kl 12:02
Uppdaterad 2021-09-09 kl 12:12

Pernilla Blixt och Martin Bard växlar upp näringslivsarbetet. Foto: Niklas Michin Aristoy, Svedala kommun

Näringslivsfrågorna och företagande har länge varit ett prioriterat område för Svedala kommun och nu växlar vi upp arbetet ytterligare. Vi håller på att ta fram en plan för vårt vidare arbete – och målet är tydligt: Ett blomstrande näringsliv omgivet av ett gott företagsklimat!

– Vi vill utveckla dialogen och samverkan med företagen ytterligare, och ännu tydligare möta näringslivets behov och önskemål. Det ska vara enkelt att vara företagare i Svedala kommun. Det är tillsammans vi utvecklar näringslivsarbetet och företagsklimatet, säger Linda Allansson Wester (M), kommunstyrelsens ordförande.

Satsningen innebär bland annat en delvis ny organisation.

– Thomas Carlsson har gått vidare till nya projekt och vi önskar honom lycka till. Samtidigt är vi glada att få välkomna Pernilla Blixt till Svedala kommun. Året ut kommer hon att vara tillförordnad näringslivsutvecklare på konsultbasis. Pernilla har lång erfarenhet av att arbeta med näringslivsfrågor i många olika sammanhang, bland annat i Kristianstads kommun, säger kommundirektör Johan Lundgren.    

Dessutom har kommunens destinationsutvecklare Martin Bard fått en utökad tjänst och kan nu lägga mer tid på näringslivsarbetet.

Sidansvarig: Daniel Bramsell