Vi använder kakor (cookies) för att följa upp hur du och andra besökare använder webbplatsen. Vår leverantör sammanställer den anonyma informationen. Du kan blockera kakor men då visas detta meddelande igen. Läs mer om kakor på Post- och telestyrelsens webbplats

Jag godkänner
Hoppa till huvudinnehållet Till startsidan
Tillbaka till nyhetslistan

Emil – en av många feriearbetare i sommar

Publicerad 2021-07-01 kl 15:07

Emil – en av våra feriearbetare i Svedala kommun.

Emil är en av många feriearbetare hos kommunen denna sommar. Han är 15 år och bor i Bara. Här har Emil skrivit om sina tre veckor på kommunhuset i Svedala kommun:

Att arbeta på Svedala kommun är mycket större än vad jag trodde. Jag har fått stor inblick i hur det är att arbeta både på kontor och hur Svedala kommun drivs. Jag har fått otroligt användbar erfarenhet som passar perfekt på mitt CV. Jag har även fått delta i större evenemang och upplevt mycket dessa tre veckor.

Att få arbeta med olika uppgifter som också varierar starkt har varit perfekt. Det betydde att varje gång jag har fått en mindre rolig uppgift spelade det ingen roll för jag visste att jag skulle få en ny uppgift efteråt som skulle kunna skilja sig starkt från den förra. Till exempel har jag varit nere i arkiven där jag lärt mig hur ett sådant system fungerar. Jag har varit i kundservice och fått en förståelse för hur de olika taggarna som används runtom i hela Svedala kommun fungerar. På kommunikationsenheten har jag även fått delta bakom kulisserna för Svedala kommuns hemsida, där jag själv fått rätta olika fel som hittats.

En av de dagar som verkligen stack ut var när vi fick åka till Aggarpshallen där kommunfullmäktige beslutade om kommunens budget för 2022. Vi feriearbetare satt på läktarna och följde debatten. Vi fick även hjälpa till med att ordna bland annat fika och mat vilket gjorde att man kände sig delaktig i evenemanget.

Jag har inte bara träffat andra feriearbetare som jag lärt känna genom dessa tre veckor, utan har även mött många trevliga personer som arbetar på kommunledningskontoret. De som gett mig uppgifter har verkligen varit hjälpsamma och snälla, erbjudit mig pauser och liknande efter tunga uppgifter.

Avslutningsvis vill jag säga att jag har haft en fantastisk tid som feriearbetare på Svedala kommun. Träffat nya människor, lärt mig nytt, fått erfarenhet som kommer att vara till stor nytta inför framtiden. Jag rekommenderar starkt att söka till feriearbete på kommunen och önskar alla framtida feriearbetare lycka till!

Sidansvarig: Linda Holst