Vi använder kakor (cookies) för att följa upp hur du och andra besökare använder webbplatsen. Vår leverantör sammanställer den anonyma informationen. Du kan blockera kakor men då visas detta meddelande igen. Läs mer om kakor på Post- och telestyrelsens webbplats

Jag godkänner
Hoppa till huvudinnehållet Till startsidan
Tillbaka till nyhetslistan

Nya vägar och lösningar för evenemang och aktiviteter

Publicerad 2020-05-04 kl 12:30
Uppdaterad 2020-05-14 kl 17:15

Foto:  Engin Akyurt/Pixabay

I dessa tider försöker vi hitta nya vägar och lösningar för att kunna arrangera aktiviteter utan större publiksamlingar som till exempel digitala sändningar. Vi vill på så sätt sprida lite glädje nu när många evenemang ställer in eller skjuts på framtiden.

Här får du information om våra planer för några av våra återkommande evenemang framöver.

Nationaldagen 6 juni

I år väljer vi att köra ett digitalt nationaldagsfirande. Vi bjuder på musik, tal och pristagare precis som vanligt. Vi återkommer med mer information när det närmar sig.

Friluftsbaden i Bara och Svedala håller öppet

Eftersom Folkhälsomyndigheten rekommenderar fysisk aktivitet utomhus håller vi öppet hos friluftsbaden i Bara och Svedala. Vi genomför även simskola både i Bara och Svedala. Enligt Folkhälsomyndigheten sprider sig inte coronaviruset via bassängvatten eller annat badvatten. Tillsammans hjälps vi åt att följa myndigheternas rekommendationer att hålla avstånd, tvätta händerna noga och stanna hemma om du är det minsta sjuk.

Information om friluftsbaden i Bara och Svedala

Nyinvigning av Bara badsjö

Just nu håller vi på att rusta upp utemiljön på friluftsbadet i Bara. Vi gör om hela entrén så att
den blir mer välkomnande och lättillgänglig för alla. Vi anlägger nya picknickytor och ny lekplats. Stenläggningen kring Bara badsjö ersätter vi med gummibeläggning.

Birgitta Delring, ordförande i kultur- och fritidsnämnden (BP), inviger "nya" friluftsbadet i Bara den 25 maj. Elever från skolorna i Bara är inbjudna. 

Tips på kultur i coronatider

Coronakultur – Information om kultur- och fritidsaktiviteter som du kan ta del av hemifrån eller ute i naturen

Läsupplevelse för avhämtning

Är du sugen på att läsa men kan inte besöka biblioteket just nu? Beställ en bokpåse från bibliotekets hämtmeny!

Mer information om läsupplevelse för avhämtning

Digital sagostund

Gå på sagostund på biblioteket - hemifrån! Våra bibliotekarier läser sagor på Facebook.

Facebooksida Biblioteken i Svedala

Sommarscen, Sommarkul och Kulturkalas

Varje sommar under fyra dagar har vi som tradition att bjuda på gratis underhållning i stadsparken. Eftersom det just nu råder förbud mot att samlas fler än 50 personer vid allmänna sammankomster och offentliga tillställningar avvaktar vi och ser hur det ser ut längre fram. Det gäller även Sommarkul i augusti, som är ett veckolångt arrangemang för barn i årskurs 3-6. 

Vi planerar för att eventuellt göra Kulturkalas Svedala till en pop up-aktivitet beroende på hur det ser ut i höst. Kulturkalaset är ett årligt återkommande evenemang i Svedalas kulturkvarter kring biblioteket, kulturhuset Flamman, Svedala Folkets Hus, Galleri KVIS och Gamla brandstationen.

Samlad information om coronapandemin

Aktuell information på svedala.se om nya coronaviruset (covid-19) samt dess påverkan på kommunens verksamheter

Sidansvarig: Linda Holst