Stäng

Badhus i Svedala – processen är igång

Foto: Pixabay

Svedala kommun planerar att bygga ett badhus i Svedala. Detta beslutade kommunstyrelsen på sitt sammanträde i december 2021, och samtliga partier står bakom beslutet. Målet är att det ska stå klart 2026.

Planerna för Svedala kommuns nya badhus utgår från ett förslag i en tidigare utredning som gjordes 2018. Den visar på en anläggning runt 4 600 kvadratmeter med utrymme för en motionsbassäng, en undervisningsbassäng, en grund barnpool samt relaxavdelning med bastu och bubbelpool. Även gym och kafé finns med i planerna.   

– Det är glädjande om vi kan tillgodose invånarnas önskemål om badhus i kommunen. Vi har ordnad ekonomi och kan fortsätta ha en hög kvalitet inom våra kärnverksamheter och samtidigt satsa på ett badhus, säger kommunstyrelsens ordförande Linda Allansson Wester (M).

Beslutet gäller en förstudie om möjligheten att bygga badhuset bredvid det befintliga utomhusbadet och sporthallen i Svedala tätort. Det är denna plats som utredningen rekommenderade.

– Vi tänker oss att det blir ett större idrottscentrum för fritid, rekreation och skolidrott. Badhuset blir ett familjebad där generationer kan leka och njuta tillsammans och där vi kan bedriva simundervisning och öka folkhälsan, säger Linda Allansson Wester.

Kommunstyrelsen beslutade även att en uppdaterad kalkyl ska redovisas i budget 2023-2025.

Detta har hänt sedan beslutet i kommunstyrelsen:

  • Uppstart och förberedelse inför arbetet med en detaljplan för området   
  • Uppdatering av intäkts- och kostnadskalkyler

Detta är på gång i processen:

  • Under våren och sommaren 2022 ska en arkitekt ta fram underlag för detaljplansarbetet
  • Framåt vintern 2022/2023 lyfts frågan om driftsform av badhuset   

Pressmeddelanden om badhuset

2021-12-14: Beslut om badhus och Småskolan i kommunstyrelsen

Publicerad 2022-04-25 kl 09:56
Sidansvarig: Linda Holst