Svedala kommun logotyp - liggande
Tillbaka till lediga jobb

Biståndshandläggare, semestervikariat

Vill du jobba på en arbetsplats där arbetsglädje och sammanhållning är vår styrka, där alla tar sitt ansvar med höga ambitioner att göra det bästa för varje brukare? Vi tror på att ge våra medarbetare ansvar och möjlighet att anta utmaningar. Vi rekryterar nu en sommarvikarie.

Arbetsplats och arbetsuppgifter

Vill du under sommaren jobba på en arbetsplats där arbetsglädje och sammanhållning är vår styrka, där alla tar sitt ansvar med höga ambitioner att göra det bästa för varje brukare?

Vi söker nu dig som vilja hjälpa oss i sommar med att ansvara för att utreda, bedöma och fatta beslut om insatser enligt socialtjänstlagen och färdtjänstlagen utifrån den enskildes ansökan om bistånd. Målgruppen är mestadels äldre kommuninvånare.

Du kommer att tillhöra en grupp av biståndshandläggare som är duktiga på att stötta och hjälpa varandra. Du kommer att samarbeta med den enskilda, anhöriga, kollegor, utförare samt andra professioner och myndigheter. En viktig del i arbetet är att samverka med utförare inom äldreomsorgen samt med externa parter såsom regionen.

Kompetens

Du är utbildad socionom eller har läst till och med termin fem på socionomprogrammet. Du kan även ha annan utbildning och erfarenhet som arbetsgivaren bedömer som likvärdig.

Vi ser gärna att du har erfarenhet av biståndshandläggning eller annan myndighetsutövning.
Du har kunskap om aktuell lagstiftning och det är meriterande om du arbetat i verksamhetssystemet Procapita eller Lifecare.

Du behöver vara strukturerad och ha lätt för att samarbeta. Arbetet kräver också att du är självständig och flexibel. Du har god förmåga att kunna uttrycka dig i tal och skrift. Du kommunicerar på ett tydligt sätt och säkerställer att budskap når fram.

En stor del av utredningsarbetet handlar om att bemöta människor i varierande situationer. Det är därför viktigt att du i ditt bemötande med den enskilde är lyhörd och lyssnande.

B-körkort är ett krav. Vi tillämpar rökfri arbetstid.

Varmt välkommen med din ansökan!

Arbetstid/varaktighet

Vikariat på heltid, varaktighet 6-8 veckor.

Tillträde i mitten av juni.

Lön

Individuell lönesättning tillämpas.

Sista ansökningsdag

2018-02-22

Kontaktpersoner

Joakim Thuresson, Myndighetschef, 040-626 81 75
Joakim.Thuresson@svedala.se
Fackliga kontakter nås via kundservice, 040-626 80 00

Sök tjänst