Vi använder kakor (cookies) för att följa upp hur du och andra besökare använder webbplatsen. Vår leverantör sammanställer den anonyma informationen. Du kan blockera kakor men då visas detta meddelande igen. Läs mer om kakor på Post- och telestyrelsens webbplats

Jag godkänner
Hoppa till huvudinnehållet Till startsidan

Att vara feriearbetande skolungdom

Foto: Lieselotte Van Der Meijs/Scandinav bildbyrå

Här hittar du information om vad du ska göra när du får en plats som feriearbetande skolungdom hos oss. Vi informerar om hur vårt digitala anställningsavtal fungerar, hur du anmäler ditt bankkonto för att få utbetalt lön samt hur du gör om du inte vill att vi ska dra skatt på din lön.

När får jag veta om jag får plats? 

Under mars månad mejlar vi dig som får plats som feriearbetande skolungdom. Du måste svara om du vill ha din plats. I mejlet står när det är sista dagen att svara.

Anställningsavtal

I samband med din ansökan till feriearbetande skolungdom begär vi in följande uppgifter från en vårdnadshavare.

  • Förnamn
  • Efternamn
  • Personnummer
  • Mobilnummer
  • E-post

Vi behöver din vårdnadshavares uppgifter för att vi skriver anställningsavtalet digitalt. Anställningsavtalet mejlas till din vårdnadshavare som signera med sitt BankID. Har din vårdnadshavare inget BankID kontaktar hen vår verksamhet, Kultur och fritid.

kulturfritid@svedala.se

Lön, lönespecifikation och tjänstgöringsintyg

Vi betalar ut lön den 27:e varje månaden, månaden efter arbetad tid. I samband med din löneutbetalning skickar vi din lönespecifikation till den adress du är folkbokförd på. Vi skickar även ett tjänstgöringsintyg efter din sista löneutbetalning.

Anmäl bankkonto

Du behöver anmäla ett bankkonto för att vi ska kunna betala ut din lön. Oavsett vilken bank du har anmäler du ditt bankkonto till Swedbank. Du som är under 18 år behöver ha med dig en vårdnadshavare till någon av Swedbanks kontor. Uppge avtalsnummer 26 när ni är hos banken. Glöm inte att ta med legitimation!

Lön utan skatteavdrag

Kommer du tjäna mindre än 20135kr kan du ansöka om lön utan skatteavdrag. Observera att beloppet ändras varje år. Summan ovan gäller för år 2021.

Om du inte vill att vi ska dra skatt på din inkomst skickar du in blanketten Intyg för utbetalning av lön utan skatteavdrag till oss. Blanketten beställer du hos Skatteverket.

Blankett "Intyg för utbetalning av lön utan skatteavdrag" på Skatteverkets webbplats

Postadress Svedala kommun

Svedala kommun
HR-enheten
Kommunhuset
233 80 Svedala

Vi behöver din blankett senast 28 maj 2021!

Publicerad 2019-12-19 kl 08:49
Sidansvarig: Michelle Renner
Uppdaterad 2020-12-17 kl 13:56