Hållbara matvanor – med barnens matglädje i fokus

Hur får man barn att vara nyfikna på mat och nya smaker? Söndag 25 maj kommer ett ypperligt tillfälle att lära sig mer om detta. Då kommer kommunens måltidschef Lina Jönsson till Botildenborgs vårmarknad och kunskapsdag och håller i övningar.
På söndag medverkar Lina Jönsson, måltidschef i Svedala kommun, vid vårmarknaden och kunskapsdagen på Botildenborg i Malmö. Bland annat håller Lina i interaktiva övningar för barn om grönsaker och smakutforskande – ett lekfullt och pedagogiskt sätt att väcka matintresse och skapa goda matvanor redan i tidig ålder.
– Vi vill inspirera barnen att våga smaka, upptäcka nya grönsaker och känna matglädje. I Svedala har vi jobbat länge med måltidspedagogik, och det känns meningsfullt att få dela med oss av våra erfarenheter. Att två av våra skolor nyligen prisades i Arla Guldko visar att vi är på rätt väg, säger Lina Jönsson, måltidschef i Svedala kommun.
Svedala kommun har under flera år arbetat målmedvetet med kvalitet, hållbarhet och barnens matupplevelser i centrum – något som alltså nyligen uppmärksammades i den nationella tävlingen Arla Guldko 2025 där både Klöverstugans förskola och Aggarpsskolan prisades.
Vårmarknaden är en del av SOIL – Fokus Söderslätt, ett samverkansprojekt inom Leader Söderslätt, där offentlig sektor, akademi och näringsliv möts för att utforska sociala innovationer inom lokal matförsörjning.
När: Söndag 25 maj kl 11.00–15.00
Var: Botildenborg, Västra Skrävlinge Kyrkoväg 12, Malmö
Dagen bjuder på samtal, smakupplevelser, workshops och aktiviteter för hela familjen – allt med temat ”Lokal matförsörjning – då, nu och i framtiden”.