Stäng
Tillbaka till nyhetslistan

”Jag blir faktiskt inte förvånad över resultatet”

Publicerad 2023-09-25 kl 08:29
Uppdaterad 2023-09-25 kl 09:28

Förra veckan nådde Svedala en historisk topplacering när Svenskt Näringsliv presenterade sin årliga kommunranking för företagsklimatet. Vi klättrar hela 67 placeringar och hamnar på plats 84 av Sveriges 290 kommuner. Detta är den bästa placeringen någonsin för Svedala kommun. Samtidigt är vi den kommun i Skåne som klättrar flest placeringar i år och tilldelas därför utmärkelsen ”Årets klättrare”. Här kommer några röster om den fina placeringen från näringslivet i kommunen.

Anders Nissen, ägare Bil & Ekonomi i Skåne

Anders Nissen, ägare Bil & Ekonomi i Skåne och ordförande i Svedala Företagsgrupp:
"Jag tycker att placeringen mer speglar hur näringslivet fungerar nu, idag känns det som vi tillsammans hjälps åt att nå gemensamma mål! Svedala har en fantastisk potential som vi måste förstå att förvalta på bästa möjliga sätt. Vi måste använda denna positiva spiral för att jobba vidare i samma spår!"

Mikael Ottosson, ägare Hilding Ottosson Mäklarfirma

Mikael Ottosson, ägare Hilding Ottosson Mäklarfirma och ordförande i Företagarna Svedala:
"Nu är vi verkligen på rätt väg och företagsklimatet har utvecklats i den riktning som våra företag i kommunen förtjänar. Dialogen och samarbetet med Svedala kommun har utvecklats på alla plan och idag agerar vi betydligt mer som ett. Vi vill berömma att kommunen varit lyhörd och svarat väl mot våra förväntningar, vi alla vill ha ett blomstrande näringsliv med ett företagsklimat i topp. Det är extra kul att vi fått utmärkelsen som ”Årets klättrare” i Skåne."

Pethra Perchun, ägare Studio S

Pethra Perchun, ägare Studio S
”Jättekul och så välförtjänt av Svedalas fenomenala Näringslivsteam som verkligen gör mycket för oss företagare i kommunen. Stora positiva förändringar det senaste året med många möten, besök och engagemang vilket får oss företagare att känna oss sedda och lyssnade på. Bravo!”

Rune Nilsson, ägare 2Remmare AB

Rune Nilsson, ägare 2Remmare AB:
"Fantastiskt roligt att det blev en så bra placering i företagsrankingen i Sverige. Det är Svedala kommun och företagen här väl värda. Det blev inte bara en bra placering, vi blev dessutom Årets klättrare. Inte dåligt! Nu firar vi detta, och sedan fortsätter vi vår resa till att bli ännu bättre."

Linda Pettersson, ägare Klipperiet Hair & Barber

Linda Pettersson, ägare Klipperiet Hair & Barber:
"Välförtjänt resultat. Det är energiska, framåttänkande personer som jobbar med näringslivsfrågorna i Svedala. Samt väldigt lyhörda mot oss företagare."

Batu Tügel, ägare Bar Italia

Batu Tügel, ägare Bar Italia:
"Svedala kommun har öppnat upp stora möjligheter för många näringsidkare i kommunen. Med öppet sinne och ett framtidsinriktat tänkesätt, ”Årets klättrare” är inget annat än välförtjänt utmärkelse!"

John Tegger, ägare Svedala Trade Center

John Tegger, ägare Svedala Trade Center:
"Stort grattis till den otroliga klättringen. Svedala kommun har tillsammans gjort ett strålande och imponerande arbete på alla olika plan och detta ger såklart utdelning. Sjukt roligt att se och höra detta resultat idag, speglar verkligen hur kommunen tänkt och arbetat."

Jahed Ullha, Business Sales Texpak AB

Jahed Ullha, ägare Business Sales Texpak AB:
”Jag blir faktiskt inte förvånad över resultatet. Senaste året har vi sett att Svedala kommun tagit initiativ till att faktiskt lära känna vår verksamhet och de utmaningar som vi står inför. Det har bollats en hel del och vi har fått kännedom om resurser som finns till vårt förfogande. Ibland räcker det att man blir sedd och hörd, det är något man lyckats med och jag tror att det speglar sig tydligt i resultatet.
Idag är det en riktigt rolig dag att vara företagare i Svedala kommun."

Sidansvarig: Linda Holst