Stäng
Tillbaka till nyhetslistan

Emil – en av våra feriearbetare i sommar

Publicerad 2023-07-07 kl 15:48

Emil var en av många feriearbete hos Svedala kommun i sommar.

Emil 16 år från Bara var en av våra feriearbetare i kommunhuset i sommar. Innan Emil avslutade sitt feriearbete skrev han om sina två veckor hos oss på kommunledningskontoret i Svedala kommun.

"Att ha fått möjlighet att arbeta på kommunledningskontoret i Svedala kommun har verkligen överträffat mina förväntningar på alla sätt och vis. Jag har inte bara fått en omfattande insikt i det administrativa arbetet, utan även en djup förståelse för hur kommunen fungerar. Denna erfarenhet kommer verkligen göra förbättringar på mitt CV och kommer att vara till stor nytta för mig framöver.

Under mina två veckor på kommunhuset har jag fått en bred insyn i olika delar av kommunen. En av uppgifterna innebar att jag fick hjälpa kundservice med att sortera och adressera över 600 brev. Det var kanske inte den roligaste uppgiften, men det fanns alltid andra varierande uppgifter att ta sig an, som till exempel att sitta med och lyssna på inkommande samtal till växeln.

Jag har också haft möjligheten att tillbringa en dag med en av kommunens trygghetsvärdar, där jag fick lära mig om deras arbete som bland annat innebär att åka runt och patrullera för att skapa en tryggare och säkrare kommun. Dessutom var jag några dagar hos kommunikationsenheten, där fick jag i uppgift att kontrollera Svedalas webbplats efter trasiga länkar. Jag fick också chansen att  delta med näringslivschefen på en uppstart av ett program som tidigare kallades "Sommarlovsentreprenörer". Det var en fantastisk möjlighet att få lyssna på olika företagsidéer, vilket är något jag personligen är mycket intresserad av. Utöver de olika arbetsuppgifterna har jag även fått delta i ett flertal möten som gett mig en verklig förståelse för hur kommunens olika verksamheterna fungerar.

Under min tid på kommunledningskontoret har jag även fått möjlighet att delta i betydelsefulla evenemang. En av höjdpunkterna var när jag fick närvara vid kommunfullmäktige, där politiker tog viktiga beslut angående nästa års budget. Dessutom fick jag äran att delta i kommunens årliga midsommarmiddag, vilket var en rolig upplevelse.

Jag har även haft förmånen att skapa starka relationer här på kommunhuset. Alla medarbetare har varit otroligt trevliga och välkomnande. Jag har verkligen känt mig inkluderad och väl omhändertagen. Dessutom har jag fått två nya vänner som också varit feriearbetare på kontoret, vilket har gjort min tid ännu mer minnesvärd.

Sammanfattningsvis har mina två veckor som feriearbetare på kommunhuset varit både lärorika och varierande. Jag har fått möjlighet att prova på olika arbetsuppgifter och samtidigt fått en djupare inblick i hur Svedala kommun fungerar som helhet. Denna erfarenhet kommer definitivt att vara till nytta för mig i framtiden, och jag är tacksam över att ha fått denna möjlighet."

Stort tack Emil och lycka till i framtiden!

Sidansvarig: Linda Holst