Stäng
Tillbaka till nyhetslistan

Svedala kommun erbjuder akutboende för flyktingar

Publicerad 2022-03-11 kl 08:48
Uppdaterad 2022-03-11 kl 13:01

Foto: Niklas Michin Aristoy/Svedala kommun

Allt fler människor på flykt från kriget i Ukraina anländer till Sverige och Migrationsverket har bett kommunerna om hjälp. Svedala kommun förbereder för tillfälligt akutboende och ett mottagande av flyktingar.

Migrationsverket har vänt sig till Skånes kommuner och bett om hjälp att ordna tillfälliga akutboenden till flyktingar från Ukraina. Behovet av husrum är stort, och det väntas öka ytterligare.

– Detta är en allvarlig situation. Självklart vill vi hjälpa människor som tvingas fly från sina hem på grund av kriget. Svedala kommun iordningsställer i dagsläget ca 30 tillfälliga boendeplatser. Vi jobbar för fullt för att ha de klara så fort som möjligt, grundutrustning som möbler och annat måste dock inhandlas först, säger socialchef Leena Berlin Hallrup.

Svedala kommun har även börjat förbereda organisationen för att vara i beredskap att ta emot asylsökande som kan komma med flyg till Malmö Airport.

Engagemanget bland kommunens invånare är stort och många vill hjälpa dem som flyr. Svedala kommun ber den som vill stötta på olika sätt att främst vända sig till frivillig- och hjälporganisationer som samordnar insatser. 

Sidansvarig: Daniel Bramsell