Vi använder kakor (cookies) för att följa upp hur du och andra besökare använder webbplatsen. Vår leverantör sammanställer den anonyma informationen. Du kan blockera kakor men då visas detta meddelande igen. Läs mer om kakor på Post- och telestyrelsens webbplats

Jag godkänner
Hoppa till huvudinnehållet Till startsidan
Tillbaka till nyhetslistan

Coronaviruset: förskolor och skolor håller öppet som vanligt

Publicerad 2020-03-06 kl 20:42
Uppdaterad 2020-03-11 kl 15:37

Vi får frågor från föräldrar och vårdnadshavare om vad som gäller för barn i förskola och skola med anledning av det nya coronaviruset.

Svedala kommuns förskolor, skolor, gymnasium och vuxenutbildning håller öppet som vanligt och följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer.

Folkhälsomyndighetens information till skola och förskola om covid-19

Skolverkets information om coronaviruset (convid-19) till förskola och skola

Barn i förskolan

Du ska hålla barn som är sjuka hemma. Barn som inte uppvisar några symptom kan delta i ordinarie verksamhet. Detta gäller oavsett om de vistats i riskområden eller inte. Samma sak gäller för personal.

Elever i grundskolan

Alla elever som går i grundskolan har skolplikt och förväntas därför vara i skolan. Ett giltigt skäl för att inte gå till skolan är om eleven blivit sjuk. Eleven kan bara stanna hemma om hen faktiskt är sjuk annars riskerar eleven att få ogiltig frånvaro. Detta gäller oavsett om de vistats i riskområden eller inte. Samma sak gäller för personal.

Ett giltigt skäl för att inte gå till skolan är om en elev har blivit sjuk eller om eleven (till exempel via smittspårning) bedömts vara i riskzonen för smitta efter kontakt med en infekterad individ och därför fått instruktion om hemkarantän.

Elever i gymnasium och vuxenutbildning

För gymnasiet och vuxenutbildningen gäller samma rutiner som grundskolan och elever gör sjukanmälan enligt vanliga rutiner.

Uppmärksam på symtom

Du bör dock vara uppmärksamma på symtom som hosta, andningssvårigheter eller feber, speciellt om ni rest i något av de drabbade länderna och du eller ditt barn har symptom. Vid uppvisande av sådana symtom ska eleven eller personalen vara hemma och kontakta 1177 Vårdguiden via telefon för att få vägledning.

Tänk också på att följa rekommendationerna att tvätta händerna, nysa och hosta i armvecket och stanna hemma om du är sjuk.

Samlad information om coronaviruset

Aktuell information på svedala.se om coronaviruset

Sidansvarig: Linda Holst