Vi använder kakor (cookies) för att följa upp hur du och andra besökare använder webbplatsen. Vår leverantör sammanställer den anonyma informationen. Du kan blockera kakor men då visas detta meddelande igen. Läs mer om kakor på Post- och telestyrelsens webbplats

Jag godkänner
Hoppa till huvudinnehållet Till startsidan
Tillbaka till nyhetslistan

Äldreboenden stänger för besök

Publicerad 2020-03-18 kl 17:08
Uppdaterad 2020-03-31 kl 14:48

Svedala kommun följer utvecklingen kring coronaviruset (covid-19) och agerar efter Folkhälsomyndighetens rekommendationer. Det är extra viktigt att vi skyddar våra äldre och Folkhälsomyndigheten rekommenderar idag att personer över 70 år bör begränsa kontakter med andra människor så långt det går under en tid framöver.

Kommunens särskilda boenden är stängda för besök från och med den 19 mars. De särskilda boenden som berörs är: Holmagården, Toftaängen, Solgården och Stella/Nova. Beslutet togs som en försiktighetsåtgärd med anledning av samhällsutvecklingen av coronaviruset (covid-19). Besöksförbudet gäller tills vidare. Den 31 mars kom regeringen med ett generellt beslut om förbud på alla äldreboende i Sverige.

- Situationen är allvarlig och vi vill minimera risken att våra mest utsatta äldre kommuninvånare utsätts för smitta, säger Leena Berlin Hallrup, socialchef.

Besöksförbudet på särskilt boende gäller hela byggnaden såsom gemensamma ytor samt vårdtagares lägenheter. Förbudet gäller samtliga besökare som inte är nödvändiga för att verksamheten ska fungera.

Om det finns särskilda orsaker såsom besök till vårdtagare i livets slutskede eller besök som är nödvändiga vid in- och utflyttningar, är du välkommen att kontakta enhetschefen på boendet det berör.

Samlad information om coronaviruset (covid-19)

Aktuell information på svedala.se om coronaviruset

Sidansvarig: Louise Sandell