Stäng
Tillbaka till nyhetslistan

Svedala kommun stänger bibliotek, sporthallar och kundservice

Publicerad 2020-12-18 kl 19:02
Uppdaterad 2020-12-21 kl 16:53

Under fredagseftermiddagen den 18 december kom nya restriktioner från regeringen som innebär att Svedala kommun beslutat att stänga ner biblioteken inklusive meröppet, och sporthallar. Även kundservice kommer att stänga för besök men håller växeln öppen.

De nya restriktionerna innebär att all verksamhet som bedrivs av staten, regionen och kommuner, som inte anses nödvändiga, ska stängas ned omedelbart fram till den 24 januari. Svedala kommun följer regeringens restriktioner och under ett extrainsatt möte med kommunens förstärkta ledningsgrupp togs beslutet att bibliotek, inklusive meröppet, och sporthallar stänger med omedelbar verkan. Även kundservice stänger för besök men håller växeln öppen.

Regeringens nya restriktioner kom under eftermiddagen och Svedala kommun har sedan pandemins utbrott rustat organisationen för att snabbt kunna ställa om för att hantera den ökade smittspridningen. Vi har en god beredskap och tillsammans gör vi allt för att följa myndigheternas riktlinjer, säger Johan Lundgren, kommundirektör i Svedala.

Under måndagen kommer kommunen gå igenom regeringens restriktioner och se om ytterligare åtgärder behöver vidtas.

Läs mer om de nya restriktionerna på folkhälsomyndighens hemsida


 

 

Sidansvarig: Louise Sandell