Hoppa till huvudinnehållet Till startsidan
Tillbaka till nyhetslistan

KOMMUNENS FORTSATTA STÖD TILL DET LOKALA NÄRINGSLIVET

Publicerad 2020-12-14 kl 11:09
Uppdaterad 2020-12-15 kl 16:45

Oavsett bransch eller storlek så påverkas företag på något sätt av rådande situation orsakad av coronapandemin. Och därför följer Svedala kommun utvecklingen i det lokala näringslivet noga.

- Vi träffar och är i kontakt med många företag i kommunen för att veta vilka utmaningar de har och hur de påverkas av coronapandemin, säger Thomas Carlsson, närings- och turismutvecklare.

En del lokala företag har drabbats hårt - andra har det gått bra för. Flera har också tagit hjälp av paketen med åtgärder och stöd från nationell och regional nivå och från kommunen.

I våras lanserade vi antal stödinsatser där vi bland annat förlängde betalningstiden på fakturor och avgifter inom vatten och avlopp samt tillstånd och tillsyn. Och för att stödja den lokala handeln och restauranger ytterligare så gav kommunen alla anställda, över 1600 personer, en tidig julklapp. Ett mycket uppskattat presentkort på 200 kronor som kunde lösas in i olika butiker och restauranger i kommunen.

- Det är viktigt för oss som kommun att finnas där för våra företag och företagare. Att förenkla vardagen, stötta på de vis vi kan och ha en nära dialog med dem i tider som dessa, säger Linda Allansson Wester, kommunstyrelsens ordförande.

Därför har beslut tagits att förlänga, uppdatera och komplettera de stödinsatser och lättnader vi lanserade i mars.

Mer info om kommunens stödåtgärder

Sidansvarig: Thomas Carlsson