Vi använder kakor (cookies) för att följa upp hur du och andra besökare använder webbplatsen. Vår leverantör sammanställer den anonyma informationen. Du kan blockera kakor men då visas detta meddelande igen. Läs mer om kakor på Post- och telestyrelsens webbplats

Jag godkänner
Hoppa till huvudinnehållet Till startsidan

Torg

Stortorget. Foto:Svedala kommun

I kommunen har vi sammanlagt tre torg – två i Svedala centrum och ett i Bara centrum.

Marknadstorget

Marknadstorget är ett levande, vackert och inbjudande torg i Svedala. I torgets norra del finns en liten minipark. Parkeringar med handikappsparkeringar finns i den större mittendelen och i den södra delen finns en torgdel. Parkeringarna ramas in med trädrader av platan. I den södra delen, torgdelen, står sju stycken naverlönnar. Dessa träd skänktes till kommunen av Svedala Rotaryklubb med anledning av klubbens 30-årsjubileum år 2007.

Stortorget

Stortorget i Svedala är en stor öppen stenlagd plats. Här finns möjlighet och plats att hålla större arrangemang. Exempelvis används torget till marknader och torghandel under året. 

Torget är omgärdat av blomsterkistor med sittplatser. I den västra delen finns en fontän som är igång under sommarhalvåret och en kran där det finns dricksvatten. I östra delen står en toalett som är öppen för allmänheten varje dag mellan kl 07:00 och kl 22:00. Här finns dessutom ett vattenuttag och möjligheten att pumpa din cykel.

Värbytorget

Värbytorget i Bara centrum byggdes om under 2015. Här finns sittplatser för den som vill vila sig och på torget lyser konstverket "Juvelen i Bara" upp om kvällarna, gjord av konstnärerna Lena Ingestam och Carina Zunino med hjälp av muraren Patrick Wester.

Publicerad 2016-05-18 kl 10:06
Sidansvarig: Anna Jönsson
Uppdaterad 2019-04-02 kl 14:22