Stäng

Slott, tinnar och torn

Foto: Svedala kommun

Det natursköna landskapet som omfamnar Svedala är visserligen en sevärdhet i sig. Men om du är intresserad av fornminnen, kyrkor och slott kan en historisk vandring vara på sin plats. Strosa bland tinnar och torn, besök kvarnar och möllor samt utforska gömda fornlämningar. Upptäck dina smultronställen i Svedala.

Romeleåsen och Sjölandskapet

Romeleåsen och Sjölandskapet är det större naturområdet som ligger närmst för mer än hälften av Skånes befolkning. Området rymmer stora natur- och kulturmiljövärden vilket ger goda förutsättningar för friluftsliv, rekreation och naturupplevelser, vilka också kan bidra till en bättre folkhälsa. Det ger även förutsättningar för att genom ekoturism skapa arbetstillfällen och medverka till en positiv utveckling på landsbygden.

Om Romeleås- och Sjölandskapskommittén

Medlemmar i Romeleås- och Sjölandskapskommittén är kommunerna Lund, Malmö, Sjöbo, Skurup, Svedala, Trelleborg och Ystad samt Region Skåne.

På webbplatsen Romeleåsen och Sjölandskapet finns broschyrer att ladda ner. Dessa finns också att hämta i kommunhuset i Svedala.

Tips på upplevelser och utflykter inom Romeleåsen och Sjölandskapet

Publicerad 2016-04-11 kl 15:01
Sidansvarig: Martin Bard
Uppdaterad 2021-08-03 kl 10:09