Vi använder kakor (cookies) för att följa upp hur du och andra besökare använder webbplatsen. Vår leverantör sammanställer den anonyma informationen. Du kan blockera kakor men då visas detta meddelande igen. Läs mer om kakor på Post- och telestyrelsens webbplats

Jag godkänner
Hoppa till huvudinnehållet Till startsidan

Anmälan till socialtjänsten

Kontakt

Socialtjänstens mottagningsfunktion
040-626 80 00
Sociala jouren Syd
Övrig tid och vid nödsituation
112

Tror du att ett barn har det svårt? Att barnet kanske misshandlas? Eller att ett barn lever i en svår situation? Då bör du göra en anmälan till Socialtjänsten. Du behöver inte veta säkert hur barnet har det. Du kan anmäla om du tror att ett barn far illa i hemmet eller någon annanstans. Det är sedan Socialtjänstens arbete att undersöka hur barnet har det och om det behöver skydd eller stöd.

Vid misstanke om att barn och ungdomar far illa bör du göra en orosanmälan till Socialtjänsten.

Anmäla anonymt

Du har möjlighet att vara anonym när du anmäler, men utredningsförfarandet underlättas ofta av att du inte är det. Det är viktigt att du tänker på att inte uppge ditt namn eller andra uppgifter om dig om du önskar vara anonym. Om du uppger ditt namn eller andra uppgifter som kan identifiera dig går det inte längre att vara anonym.

En orosanmälan kan ske såväl muntligt som skriftligt. Muntlig anmälan görs till Socialtjänstens mottagningsfunktion.

Vill du lämna en skriftlig anmälan kan du lämna den till Kundservice i kommunhuset i Svedala, Åbjörngatan 7, Svedala. Märk anmälan med "Mottaget IFO" alternativt skicka anmälan till oss på kommunen.

Besöksadress
Kommunhuset
Åbjörngatan 7
Svedala

Postadress
Svedala kommun
Mottaget IFO
233 80 Svedala

Anmälan utanför kontorstid

Kontakta Sociala jouren om det händer något när Socialtjänsten inte har öppet. Sociala jouren tar hand om nödsituationer av social karaktär som inte kan vänta till nästa vardag.

Mer information om Sociala jouren Syd

Anställda har anmälningsskyldighet

Alla som arbetar inom skola, förskola, barnavårdscentral och liknande har anmälningsskyldighet. Om du får kännedom om något som kan innebära att Socialtjänsten behöver ingripa måste du genast anmäla detta.

Socialtjänstens uppgift är sedan, utifrån anmälan och andra uppgifter, att ta ställning till om en utredning ska göras.

Orosanmälan till Socialtjänsten - för anställda i Svedala kommun

Publicerad 2016-03-24 kl 10:49
Sidansvarig: Moa Blom
Uppdaterad 2020-10-27 kl 14:56