Stäng
Tillbaka till nyhetslistan

Hallå där, Sabina Levin, årets kulturstipendiat 2022!

Publicerad 2023-06-09 kl 14:18

Sabina Levin, studerar kandidatutbildningen i jazz på Kungliga Musikhögskolan i Stockholm, och har tilldelats Svedala kommuns kulturstipendie 2022.

Svedala.se: Hur känns det?

– Väldigt roligt, jag var inte beredd på det när Birgitta (reds. anm. Birgitta Delring, Kultur- och fritidsnämndens ordförande) ringde. De senaste åren har jag ju flyttat runt lite och inte varit nere på länge.  Så det är kul att få uppskattning hemifrån, säger Sabina Levin.

Svedala.se: Beskriv din väg till var du är idag!

– Det har varit en lång resa. Jag började med att spela klassiskt piano och fiol på kulturskolan i Klågerup. Sen började jag i kyrkokören i Bara. Vi hade fri tillgång till musiksalarna i skolan, så man satt ju där så länge man bara kunde.

Svedala.se: Har det hela tiden varit jazz som gällt för dig?

– Nej, inte alls. Det började med klassiskt, och på gymnasiet stod musikaler i centrum. Sen började jag umgås med en stor klick som höll på med jazz och på den vägen är det.

Svedala.se: Vad var det som gjorde att du fastnade för jazzen?

– Det är väl friheten och kreativiteten i Jazzen. Man får komponera i stunden. Det är väldigt roligt och inspirerande.  Mina inspirationskällor är Norma Winstone, Meredith Monk och Kenny Wheeler. Jag försöker till viss mån ta efter deras musik i komponerandet, men såklart inte kopiera rakt av.

Svedala.se: Vad betyder detta stipendie för dig?

– Det betyder supermycket! Jag har precis spelat in min debut-EP. Det är mycket som ska göras, inspelning i studio, mixning, mastering osv., så stipendiet hjälper mycket.

Sabina Levins debut-EP "Coordinates" förväntas släppas någon gång första halvåret 2024.