Stäng
Tillbaka till nyhetslistan

Pristagare i centrum på Näringslivsgalan

Publicerad 2023-04-20 kl 22:54

Jonas Edberg, PGA National, tar emot priset som Årets Ambassadör 2022.

Sven Persson – Svedala Fjärrvärme AB, Linda Pettersson – Klipperiet Hair & Barber, Jonas Edberg – PGA National, samt Roger Svensson – Maskinparken. Detta är årets pristagare på Svedala kommun och Företagarna Svedalas Näringslivsgala som ägde rum ikväll.

Företagare och näringslivet i Svedala kommun var samlat i Stenladan i Torup för Näringslivsgala. Det var en kväll fylld med underhållning, mat och mingel. På scen stod bland andra Caroline Ellingsen, Svedalatjejen som medverkade i TV-programmet Idol förra året. I centrum var dock utdelningen av de prestigefyllda priserna Årets Företagare, Årets Unga Företagare, Årets Ambassadör, samt Årets Framåtblickare. 

– Det är 34:e året som vi delar ut priset ”Årets Företagare” i Svedala kommun, och det är vi väldigt stolta över! Det finns många duktiga företagare och det är inte enkelt att välja vinnare till våra priser. Och att vi nu arrangerar Näringslivsgalan tillsammans med kommunen betyder mycket. Ett gott samarbete och en bra dialog är grunden för vårt gemensamma mål – en attraktiv näringslivskommun, säger Mikael Ottosson, ordförande Företagarna Svedala.    

Kosovar Gashi, näringslivschef på Svedala kommun, lyfter fram det stora engagemanget han känner finns i hela kommunen.   
– Vilken kväll! Intresset har varit stort inför galan, och biljetterna tog slut. Det är jättekul och viktigt att få uppmärksamma de företagare samt profiler som har stuckit ut lite extra under 2022. På Svedala kommun har vi också upplevt väldigt positiva vindar i näringslivsarbetet den senaste tiden. Engagemanget bland företagarna ska berömmas och vårt samarbete med Företagarna Svedala och Svedala Företagsgrupp utvecklas hela tiden. Det är tillsammans vi gör störst skillnad och skapar ett företagsklimat i topp, säger Kosovar Gashi, näringslivschef på Svedala kommun.         

Årets pristagare

Årets Företagare 2022: Sven Persson – Svedala Fjärrvärme AB
Juryns motivering:
”Sven Persson är verkligen en sann entreprenör och med en oerhörd vilja att försöka påverka och förändra. I Svedala har han via sitt företag Svedala Fjärrvärme brutit orörd mark och sakta men säkert byggt upp ett fjärrvärmenät som haft en stor betydelse för alla invånare i kommunen. Att Svedala Fjärrvärme dessutom bidrar till en positiv miljöpåverkan genom att bland annat återvinna rester från skogsavverkningar är helt fantastiskt.

Företagarna Svedala anser att Sven Persson är en utmärkt ambassadör och en bra förebild för Svedalas företagare, och vi vill önska honom all lycka och fortsatt framgång med sitt företagande.”

Årets Unga Företagare 2022: Linda Pettersson – Klipperiet Hair & Barber  
Juryns motivering:
”Den 25 september 2015 öppnade en ny salong i Svedala, nämligen Klipperiet Hair & Barber. Att som ung 25-åring våga ta steget ut och satsa på något eget ser vi som en fantastisk egenskap för en ung entreprenör.

Företagarna Svedala anser att Linda Pettersson är ett lysande exempel på en ung företagare som tror på sig själv och vågar satsa.
Vi önskar Linda fortsatt framgång med sitt företag!” 

Årets Ambassadör 2022: Jonas Edberg – PGA National
Juryns motivering:
”PGA National och Jonas Edberg är en lysande kandidat till priset som Årets Ambassadör. Han är en mästare på att skapa värdefulla samarbeten med både företagare och kommuner. Genom sitt innovativa tänkande har han verkligen bidragit till utveckling av den egna verksamheten och rullat bollen i hål. Jonas positiva och hjälpsamma inställning har öppnat många dörrar för nya samarbeten med lokala, regionala och internationella företag och besökare. Han är en lysande ambassadör för golfen och för Svedala som attraktiv destination. Engagemanget och passionen för sitt arbete och för kommunens utveckling är onekligen smittsamt och visar på att gräset verkligen är grönare på den här sidan.

Vi är stolta och glada att kunna tilldela Jonas Edberg och PGA National den fina utmärkelsen som Årets Ambassadör!”

Årets Framåtblickare 2022: Roger Svensson – Maskinparken
Juryns motivering:
”Maskinparken är en inspirerande förebild med sitt starka engagemang i lokalsamhället och med trogen personal. Med gedigen historik i Svedala kommun har företaget visat på en imponerande strävan att utvecklas och sätta ytterligare avtryck, vilket de nu förverkligar i Svedalas östra område. Deras driv för att skapa tillväxt och samtidigt stärka banden med samhället är beundransvärt och visar på stark vilja att göra skillnad. Vi följer med stor spänning Maskinparken och hoppas att fler kollegor tar efter deras imponerande prestation.

Vi är stolta och glada att kunna tilldela Roger Svensson och Maskinparken den fina utmärkelsen som Årets Framåtblickare!”

En man och en kvinna står på en röd matta och håller upp blommor och ett diplom. Foto.

Årets Företagare 2022: Sven Persson – Svedala Fjärrvärme AB. Här står han tillsammans med företagets projektledare Carna Walle.

En kvinna står på en röd matta och håller upp blommor och ett diplom. Foto.

Årets Unga Företagare 2022: Linda Pettersson – Klipperiet Hair & Barber

En man står på en röd matta och håller upp blommor och ett diplom. Foto.

Årets Ambassadör 2022: Jonas Edberg – PGA National

En man står på en röd matta och håller upp ett diplom. Foto

Årets Framåtblickare 2022: Roger Svensson – Maskinparken

Sidansvarig: Daniel Bramsell