Stäng
Tillbaka till nyhetslistan

Skånetrafiken inför ny körväg och nya hållplatser för busstrafiken

Publicerad 2021-11-04 kl 16:32

Foto: Johan Alp/Scandinav bildbyrå

Skånetrafiken har i samband med att de inför ny tidtabell den 12 december beslutat att göra förändringar i busstrafiken. Detta berör bland annat busslinjerna 141 och 142.

Skånetrafiken ser ett behov av att förändra kollektivtrafiken i takt med att Malmö växer och fler vill resa inom staden. För att skapa förutsättningar för en attraktiv kollektivtrafik som många kan resa med anser Skånetrafiken att de tillgodoser detta genom att vissa regionbussar får nya centrala slutstationer inne i Malmö. Skånetrafikens mål är att fler ska kunna resa smidigt till, från och genom hela Malmö.

- Vi har haft en aktiv dialog med Skånetrafiken och arbetat hårt för att få till den bästa lösningen för busstrafiken i Svedala kommun. Till en viss del kunde vi påverka till det bättre men nådde inte hela vägen fram med våra synpunkter. I slutändan är det Skånetrafiken som beslutar. Har man synpunkter tycker jag man ska kontakta Skånetrafiken för att framföra dessa, säger Linda Allansson Wester (M), kommunstyrelsens ordförande.

Här kan du läsa om hur busslinjerna 141 och 142 påverkas av förändringen som Skånetrafiken inför från den 12 december.

Linje 141 får ny körväg inne i både Malmö och Svedala

En av linjerna som berörs är regionbusslinje 141 som idag kör mellan Svedala och Malmö C, via Jägersro och Södervärn. Från och med den 12 december kommer linjen att få Södervärn som slutstation. Resenärer som ska resa vidare inom Malmö får fortsätta sin resa med stadsbuss från Södervärn eller med tåg från Triangeln. Resenärer kan även i fortsättningen resa direkt till Malmö C från Svedala station med Pågatågen.

Inne i Svedala blir det också en ny körväg. Idag går linje 141 i en slinga, från Långgatan, via Industrigatan, Stortorget och tillbaka till Långgatan. Skånetrafiken vill skapa en tydligare och enklare linjedragning. Därför kommer bussen från och med december inte att köra denna slinga. Det medför att hållplatserna Bökebergsgatan, Sjödikenvägen och Ö Tvärgatan inte längre kommer att trafikeras. I stället går det att resa från hållplatserna Långgatan eller Industrigatan.

Linje 142 blir linje 150 och får nya hållplatser

En annan regionbusslinje som påverkas är linje 142 som idag kör mellan Klågerup och Södervärn, via Bara. Från och med den 12 december slås denna linje samman med 150 och byter linjenummer till just 150. Inne i Malmö kommer bussen att stanna vid Värnhem och därefter den nya hållplatsen Malmö C Norra. Sen fortsätter linjen till hållplats Orkanen (som ligger vid Malmö Universitet) och vidare till Stadsbiblioteket. Därefter kommer de nya hållplatserna Pildammsvägen och Södertorp innan linjen fortsätter till Hyllie och Vellinge.

Sök resa i appen eller på webben

I Skånetrafikens app eller på skanetrafiken.se kan du söka din resa och se om och hur den påverkas. Genom att söka resan i appen får du också information om hur lång tid just din specifika resa tar.

Lämna synpunkter

Om du vill lämna synpunkter kontakta Skånetrafikens kundservice via chatt, Facebook, mejl eller på telefon 0771-77 77 77.

Kundservice Skånetrafiken

På Skånetrafikens webbplats kan du också lämna önskemål om till exempel avgångstider, nya hållplatser eller nya linjer.

Tankar och önskemål om ny trafik

Sidansvarig: Linda Holst