Vi använder kakor (cookies) för att följa upp hur du och andra besökare använder webbplatsen. Vår leverantör sammanställer den anonyma informationen. Du kan blockera kakor men då visas detta meddelande igen. Läs mer om kakor på Post- och telestyrelsens webbplats

Jag godkänner
Hoppa till huvudinnehållet Till startsidan
Tillbaka till nyhetslistan

Idrotts- och aktivitetssatsningen i Klågerup beslutad

Publicerad 2021-06-03 kl 09:38
Uppdaterad 2021-06-03 kl 10:14

Foto: Mattias Hallin/Svedala kommun

Nu är det helt klart! Igår kväll beslutade kommunfullmäktige om den resterande delen av idrotts- och aktivitetssatsningen i Klågerup. Detta beslut gäller renovering av den gamla skolan samt nybyggnation vid Nya IP. Förslaget är grundat i tankar från Klågerupsinitiativet.

Renovering av den gamla skolan ger en ny förenings- och samlingslokal. Nybyggnationen handlar om en aktivitetshall för idrott och andra aktiviteter. Den ska även innehålla kiosk, toaletter och omklädningsrum.  

– Jag gläds över att hela idrotts- och aktivitetssatsningen i Klågerup nu är beslutad. Detta är vad föreningarna länge har önskat och har behov av. Satsningen skapar också möjligheter för nya föreningar och aktiviteter, säger Linda Allansson Wester (M), kommunstyrelsens ordförande.

I april beslutade kommunstyrelsen och kommunfullmäktige om den första delen av satsningen i Klågerup. Då gällde det bland annat naturgräsplanen vid Nya IP som ska göras i ordning och fräschas upp. Dessutom möjliggör projektet för en önskad padelhall.

Mer om beslutet i april kan du läsa här på svedala.se.     

Redan nu under försommaren sätts en del underhållsarbete i gång. Rivning och projektering påbörjas i höst. Totalt beräknas hela projektet i Klågerup kosta ca 35 miljoner kronor.   

Sidansvarig: Daniel Bramsell