Stäng

Förmånscykel

Har du funderat på att börja cykla mer? Du kanske går i tankarna att införskaffa en kvalitetscykel, elcykel, el- och lådcykel eller kanske till och med en racer?

Om förmånen 

Att cykla mer och ställa bilen till förmån för cykelpendling är positivt både ur ett hälso- och miljöperspektiv. Som arbetsgivare vill vi därför erbjuda dig en möjlighet införskaffa en förmånscykel.

Förmånscykel innebär att du fritt förfogar över en valfri cykel hos vår upphandlade leverantör genom bruttolöneavdrag på din lön under 36 månader. När 36 månader har gått har du som medarbetare möjlighet till att köpa ut cykeln till marknadsvärde eller lämna tillbaka den till cykelleverantören.

Förmånscykeln är en aktiv insats för att främja och uppmuntra till en miljövänlig och hälsosam livsstil för våra medarbetare.

Förmånsskatt

Från 1/1 2022 så undantas 3000kr per beskattningsår (kalenderår) från förmånsskatt. Du kan läsa mer om förmånsskatt på Skatteverkets hemsida.

Webbportal för katalog, information och beställning 

Nästa beställningsperiod är planerad till hösten 2023. Mer information kommer att publiceras på denna sida så fort ny beställningsperiod är bestämd.

En reflexväst ingår i ditt hyresavtal, glöm inte att välja rätt storlek i samband med att du tecknar din cykel.

Läs alltid igenom hyresavtalet innan du tecknar din förmånscykel.

 

Webbportal förmåncykel  

Publicerad 2021-09-14 kl 16:32
Sidansvarig: Michelle Renner
Uppdaterad 2023-03-24 kl 15:38