Vi använder kakor (cookies) för att följa upp hur du och andra besökare använder webbplatsen. Vår leverantör sammanställer den anonyma informationen. Du kan blockera kakor men då visas detta meddelande igen. Läs mer om kakor på Post- och telestyrelsens webbplats

Jag godkänner
Hoppa till huvudinnehållet Till startsidan

Soldattorpets Mejeri

Foto: Joie Grinde

Kontakt

Välkommen till Soldattorpets Mejeri där goda ostar tillverkas på hantverksmässigt sätt!

Här tillverkas ost på mjölk från korna i Hyby. Maten till korna växer runt husknuten och mejeriet. Mjölken behålls så naturlig som möjligt. Ostarna får mogna i egen takt och det enda som tillsätts är egengjord syrakultur samt salt och löpe. Det blir smakrika ostar som passar lika bra till vardags som till festliga tillfällen.

Gårdsbutikens ostar tillverkas med passion och nyfikenhet samt enligt gamla traditioner. Ingen av ägarna har tidigare arbetat med osttillverkning. Utbildning, praktik och inspiration har de fått från Jämtland och Frankrike där småskalig osttillverkning är vanlig. 

Under sommarhalvåret (från april till november) öppnas trädgården och orangeriet upp för grupper eller mindre sällskap, som vill komma och njuta av en osttallrik eller en kaffe med hembakad ostkaka. Boka gärna!

Soldattorpets ostkaka kom på andra plats i SM i Mathantverk, september 2014! 

Mer information om gårdsbutiken.

Karta Soldattorpets Mejeri

Hyby grindväg 310-40, Klågerup

Publicerad 2016-05-13 kl 15:30
Sidansvarig: Linda Holst
Uppdaterad 2016-11-01 kl 14:02