Vi använder kakor (cookies) för att följa upp hur du och andra besökare använder webbplatsen. Vår leverantör sammanställer den anonyma informationen. Du kan blockera kakor men då visas detta meddelande igen. Läs mer om kakor på Post- och telestyrelsens webbplats

Jag godkänner
Hoppa till huvudinnehållet Till startsidan

Teater

Kulturhuset Flamman. Foto: Tobias Annerfeldt

I Kulturhuset Flammans lokaler låg från början biograf Casino. Fastigheten är byggd 1919 med en biosalong och lägenheter i bottenvåningen samt en tandläkare på ovanvåningen.

Håll koll i vår kalender för teaterevenemang på Kulturhuset Flamman och på andra ställen i Svedala kommun.

Kalender för Svedala kommun

Om teaterföreningar i kommunen

Idag är det Sveamatea som äger Kulturhuset Flamman. Sveamatea är en amatörteaterförening som startade 1979. Föreningens teaterverksamhet har pågått livaktigt sedan dess. Sveamatea bidrar till Svedalas kulturliv med att spela offentliga föreställningar för både barn och vuxna och har även varit aktiva i flera större musikaler. Våren 2016 startade Sveamatea även filmvisning. Två barngrupper för åldrarna 7–12 och en ungdomsgrupp för åldrarna 13 och uppåt.

I kommunen finns ytterligare två teaterföreningar: Svedala Revysällskap och Bara Scengångare.

Samarbete med Malmö Opera

Vi har ett samarbetsavtal med Malmö Opera när det gäller gästspel förlagda till Kulturhuset Flamman och bussresor in till Malmö Operas stora scen.

Webbplats Malmö Opera

Publicerad 2016-03-24 kl 12:02
Sidansvarig: Camilla Fröslev
Uppdaterad 2019-06-11 kl 16:26