Stäng

Sport- och idrottsaktiviteter

I Bokskogen i Torup kan du gå och springa i Sveriges tredje bästa motionsspår enligt en studie (2017) av löparna Philip Persson och Oskar Jensen. De har testat mer än 300 motionsspår i hela Sverige och slutligen vaskat fram de allra bästa. Vi har även en fantastisk natur med många stigar och vandringsleder, här passar det även för ridning. För den golfintresserade finns det två fina golfbanor, Bokskogens GK och en av Sveriges bästa golfbanor, PGA Sweden National, .

Det finns flera sporthallar och idrottsplatser att nyttja i de större orterna, Bara, Klågerup och Svedala. Vi har vi tre badplatser, friluftsbaden i Svedala och Bara samt Pude sjö utanför Klågerup. Vi arrangerar bland annat simskola varje sommar på friluftsbaden.

Badplatser i Bara, Klågerup och Svedala

Vandringsleder och strövområden i Bokskogen, Torup

Utegym

Det finns flera utegym i Svedala kommun. De hittar du på följande platser:

  1. Naverlönnskolan i Svedala
  2. Stadsparken i Svedala
  3. Aktivitetsparken i Bara, söder om Spångholmsskolan
  4. Vid centrala lekplatsen i Klågerup
  5. Friluftsgården i Torup, ett skogsgym vid gjort i trä

Bara discgolfbana

Det finns en discgolfbanan i Bara som invigdes i juni 2017. Vi byggde banan efter att ha fått in ett medborgarförslag från discgolfentusiaster boende i Bara. 

Bara discgolf på Facebook

Barn och ungdomar

Under skolloven arrangerar vi alltid något för barn och ungdomar att göra. På sommarlovet arrangerar vi bland annat daglägret Sommarkul för barn i årskurs 3-6, tillsammans med föreningslivet i kommunen.

Ungas fritid är en verksamhet med ledare som finns ute på de så kallade mötesplatserna. Det finns mötesplatser för unga i både Bara och Svedala. Ungas fritid vill gärna stötta barn och unga genom att arrangera roliga och spännande projekt.

Läs mer om att vara Ung i Svedala

Mer information om Sommarkul

Information om sommarsimskola

Publicerad 2016-03-24 kl 11:47
Sidansvarig: Camilla Fröslev
Uppdaterad 2023-04-27 kl 11:15