Stäng
Tillbaka till kalendern

Virtuell konstutställning "Vävda rum"

Under sommaren arrangerar Svedala kommunanställdas konstförening utställningen Vävda rum, Sveriges största utställning med offentlig virtuell konst.

Genom att ladda ner appen Vävda rum kan besökaren uppleva och interagera med tio helt nya virtuella konstverk som befinner sig på offentliga platser runt om i Svedala kommun. Du kan till exempel jogga tillsammans med en virtuell kompis, bli jagad av en ren längs gatorna, skapa ett gemensamt ordmoln eller bygga en skulptur tillsammans med andra.

Vävda rum är en unik utställning där tio konstnärer som arbetar med offentlig konst och augmented reality (AR) har tagit fram konstverk anpassade för offentliga platser som finns i de flesta kommuner. Det kan vara ett torg, en fontän, en gräsyta eller en öde tomt. I Svedala kommun är de utvalda platserna till exempel Bara torg, Stadsparken i Svedala, busstorget i Klågerup, och i början av joggingspåren vid Torup.

Riksförbundet Sveriges Konstföreningar står bakom Vävda rum som arrangeras på drygt 130 orter i Sverige – samtidigt. Detta gör den till den geografiskt sett största utställningen som skapats i landet.

Åldersgrupp

Alla

Betalningsmetod

Kostnadsfritt

Arrangör

Svedala kommunanställdas konstförening

Kontaktperson

Teresa Fridell
040-6268123
teresa.fridell@svedala.se