Vi använder kakor (cookies) för att följa upp hur du och andra besökare använder webbplatsen. Vår leverantör sammanställer den anonyma informationen. Du kan blockera kakor men då visas detta meddelande igen. Läs mer om kakor på Post- och telestyrelsens webbplats

Jag godkänner
Hoppa till huvudinnehållet Till startsidan
Tillbaka till kalendern

Konst från tre sekler visas på Torups slott

Den 6 maj-13 juni pågår det en utställning med konst från tre sekler på Torups slott. Utställningen är öppen torsdagar-söndagar.

Torups slott var en viktig samlingspunkt för många av Sveriges främsta konstnärer under friherrinnan Henriette Coyets tid 1884–1941. Vårens utställning på Torup presenterar ett urval av svensk bildkonst och konsthantverk från 1800-talets andra hälft, 1900-talets början och även en "epilog" i bildformat från 2000-talet.

Verken visas upp i slottets vackra representationsvåning och i de nyligen iordninggjorda utställningsrummen, som med denna utställning har sin premiär.

Konstnärer som är representerade i utställningen är bland andra Prins Eugen, Gunnar Wennerberg, Tora Vega Holmström, Jenny Nyström, Carl Larsson, Jonas Åkesson, Bruno Liljefors och Lars Lerin.

Öppettider

Utställningen är öppen torsdagar-söndagar, 6 maj-13 juni. Entré kostar 60 kr och biljetter köps via Kulturcentralen. Slottet är inte tillgänglighetsanpassat så tyvärr kan inte rullstolar eller barnvagnar tas med på utställningen.
 
Biljetter via Kulturcentralen

Torups slott
Torupsvägen 515-13, Bara

Webbplats

https://malmo.se/Aktuellt/Artiklar-Malmo-stad/2021-04-23-Konst-fran-tre-sekler-visas-pa-Torups-slott.html

Kostnad

Entré: 60 kr

Arrangör

Malmö stad

Kontaktperson

Malmö stad
040-34 10 00
malmostad@malmo.se

Sidansvarig: Linda Holst