Vi använder kakor (cookies) för att följa upp hur du och andra besökare använder webbplatsen. Vår leverantör sammanställer den anonyma informationen. Du kan blockera kakor men då visas detta meddelande igen. Läs mer om kakor på Post- och telestyrelsens webbplats

Jag godkänner
Hoppa till huvudinnehållet Till startsidan
Tillbaka till kalendern

Möte i kommunfullmäktige

Kommunfullmäktiges sammanträden är öppna för allmänheten, välkommen! Med reservation för ändring av datum, start- och sluttid samt plats för sammanträdena. Håll utkik i kalendern!

27 maj 2020

Den 27 maj 2020 kl 18:00 håller vi allmänhetens frågestund, direkt före mötet i kommunfullmäktige.

17 juni 2020

Mötet den 17 juni 2020 är ett heldagssammanträde och börja kl 09:00 Vid detta sammanträde planerar vi att fullmäktige ska fatta beslut om budget 2021 med plan 2022-2023.

Kallelser och protokoll kommunfullmäktige

Följ mötet via webben

Vi direktsänder kommunfullmäktiges möten via webb-tv. Det går även att titta på äldre möten och i dem välja att se enstaka ärenden.

Webbsändning kommunfullmäktige

Vad gör kommunfullmäktige?

Fullmäktige beslutar vilka ansvarsområden de olika nämnderna ska ha och anger det i nämndernas och kommunstyrelsens reglementen. Nämnderna ansvarar för den service som kommunen ska tillhandahålla. Nämnderna fattar också beslut inom sina specifika verksamhetsområden och ger förslag om hur budgeten ska fördelas i den egna verksamheten. Dock är det fullmäktige som fattar det slutgiltiga beslutet om kommunens budget och skattesats.

Kommunfullmäktige beslutar också till exempel om taxor och avgifter, borgenslån, ingående av avtal som har stor betydelse för kommunen, mål för kommunens olika verksamheter, kommunens budget och kommunalskattens storlek.

Politiker i kommunfullmäktige

Kommunfullmäktiges ordförande är Lars Nordberg (M).
1:e vice ordförande är Hans Järvestam (M).
2:e vice ordförande är Steen Salling (SD).

Ledamöter i kommunfullmäktige

Fler datum

Naverlönnsalen, kommunhuset
Åbjörngatan 7, Svedala

Webbplats

/paverka/politik-och-demokrati/moten-och-protokoll/kommunfullmaktiges-kallelser-och-protokoll/

Arrangör

Kommunfullmäktige, Svedala kommun

Kontaktperson

Teresa Fridell
040-626 81 23
teresa.fridell@svedala.se

Sidansvarig: Linda Holst