Vi använder kakor (cookies) för att följa upp hur du och andra besökare använder webbplatsen. Vår leverantör sammanställer den anonyma informationen. Du kan blockera kakor men då visas detta meddelande igen. Läs mer om kakor på Post- och telestyrelsens webbplats

Jag godkänner
Hoppa till huvudinnehållet Till startsidan

Idé Svedala

Kontakt

Teresa Fridell
Stabchef
040-626 81 23
teresa.fridell@svedala.se

Här kan du lämna ett förslag till kommunens politiker. Förslaget läggs ut på webbplatsen där vem som helst kan rösta för eller emot förslaget. Du kan också rösta på andras förslag. Förslag som får minst 30 röster kommer, efter att 90 dagar har gått, lämnas till berörd nämnd, Beslutet publiceras synligt på webbplatsen. Välkommen till Idé Svedala!

Vill du stödja en förslag? Se vilka förslag som är aktuella just nu

Förslag under behandling

Arkiverade förslag

Lämna ett förslag

 1. Logga in eller registrera ett konto där du fyller i dina kontaktuppgifter. Var noga med att skriva rätt mejladress!
 2. Efter registrering skickas en länk till din mejladress där du får bekräfta att du äger mejladressen. Först efter bekräftelsen blir kontot aktivt.
 3. Skriv in ditt förslag i formuläret. Ditt förslag ska alltid innehålla en rubrik och en tydlig beskrivning av ditt förslag. Du kan bifoga bilder och länkar. Om förslaget är otydligt kommer det att skickas tillbaka för förtydligande.
 4. Ditt förslag ska handla om sådant som kommunen kan besluta om och tydligt beskriva vad du vill ska hända och varför.
 5. Klicka på Förhandsgranska och sedan på Skicka. Du får mejl som bekräftar att förslaget skickats in.
 6. Du får också mejl när ditt förslag har granskats och blir synligt på webbplatsen. Förslaget publiceras inom två arbetsdagar. 

Ditt namn kommer att publiceras i anslutning till det lämnade förslaget (godkännande av behandling av personuppgifter enligt personuppgiftslagen krävs).

Vi informerar dig om förslaget inte rör den kommunala verksamheten och hänvisar vidare till berörd organisation. Förslag som lämpligare hanteras som en synpunkt publiceras istället i synpunktshanteringen, om du som förslagslämnare godkänner detta.

Synpunkter och felanmälan

Svedala kommun förbehåller sig rätten att bestämma vad som publiceras.

Marknadsför ditt förslag

Du ansvarar själv för att marknadsföra ditt förslag för att få röster, till exempel via sociala medier som Facebook och Twitter. Tänk på att förslaget behöver ha en rubrik och en beskrivning om idén bakom. Beskrivningen ska ge tydlig information om vad du vill ska hända och varför. Det går bra att länka in bilder, filmer och bifoga dokument.

Vilka förslag tas inte emot?

Förslag publiceras inte om det:

 • strider mot gällande lagstiftning,
 • inte rör sig om en kommunal verksamhet,
 • rör individärenden,
 • kan härledas till enskilda personer,
 • är kränkande eller oseriösa,
 • innebär marknadsföring av produkt eller kommersiell verksamhet, eller
 • om ett förslag med samma intention är aktivt eller har behandlats under de senaste tolv månaderna.

Vad händer efter slutdatum?

Samtliga förslag arkiveras på webbplatsen. Förslag med mer än 30 positiva röster behandlas av den nämnd som frågan berör och beslut publiceras med förslaget. Ett inlämnat förslag ligger öppet i 90 dagar, oavsett om det når röstgränsen tidigare. Om förslaget får färre än 30 positiva röster läggs det som ett arkiverat förslag på webbplatsen under fyra år så att andra som är intresserade kan läsa förslaget.

Arkiverade förslag

Syfte

Idé Svedala är en metod för att utveckla medborgardialogen. De är ett steg i arbetet att förbättra medborgarens inflytande och delaktighet i kommunen och ger politikerna ökad kunskap om och förståelse för vad som engagerar.

Följande information lämnas med anledning av dataskyddsförordningen (GDPR)

När du lämnar eller röstar på ett förslag lagras dina personuppgifter för att vi ska kunna nå dig när vi svarar på frågor. Enligt dataskyddsförordningen får ingen registrering ske utan personens medgivande. Genom att du skapar ett konto eller röstar på ett förslag godkänner du att vi lagrar dina uppgifter.

Behandling av dina personuppgifter

Publicerad 2017-06-14 kl 14:32
Sidansvarig: Martina Lindskog
Uppdaterad 2017-06-15 kl 08:44