Stäng
Tillbaka till nyhetslistan

Vattnet stängs av i Vismarlöv och Beden under natten

Publicerad 2023-03-14 kl 18:00
Uppdaterad 2023-03-14 kl 18:40

Under natten tisdag–onsdag (14-15 mars) behöver Sydvatten reparera en vattenledning i kommunen. Det innebär att vi behöver stänga av vattnet i Vismarlöv och Beden under arbetet. Sydvatten påbörjar arbetet ikväll, 14 mars, kl 22:30 och beräknar vara klara cirka kl 09:00 på onsdag morgon den 15 mars.

Du som bor i Vismarlöv och Beden kommer att vara utan vatten under tiden som ledningen repareras. Vi uppmanar dig att tappa upp vatten, så att du har vatten att dricka och till matlagning för ett eller två dygn. Tips, ställ en extra hink vatten vid toaletten så räcker det till en spolning. 

När vattnet är tillbaka rekommenderar vi dig att koka dricksvattnet. Gäller i två dygn tills vattenproverna visar godkänt. Vi återkommer med information.

Tips vid kokning av dricksvatten från Livsmedelsverket

Svedala tätort med omnejd – viktigt att spara på vattnet!

Du som bor i Svedala tätort med omnejd kommer att ha vatten, men det är viktigt att du använder så lite vatten som möjligt under tiden reparationen pågår. Vi riskerar annars att bli utan vatten. Det kommer också vara lägre tryck i ledningarna.

Följande orter ingår i Svedala tätort med omnejd: Svedala, Krågeholm, Lilla Svedala, Västra Kärrstorp, Sjödiken, Östra Svenstorp, Norrskog, Tittente, Börringe, Slätteröd, Lemmeströ, Nötesjö, Sturup, Hyltarp, Skabersjö och Holmeja. Bara och Klågerup berörs inte.

Sidansvarig: Linda Holst