Vi använder kakor (cookies) för att följa upp hur du och andra besökare använder webbplatsen. Vår leverantör sammanställer den anonyma informationen. Du kan blockera kakor men då visas detta meddelande igen. Läs mer om kakor på Post- och telestyrelsens webbplats

Jag godkänner
Hoppa till huvudinnehållet Till startsidan
Tillbaka till nyhetslistan

Asfalteringsarbeten på Åkerbruket

Publicerad 2021-06-02 kl 16:48
Uppdaterad 2021-06-08 kl 16:31

Illustration över området Åkerbruket

Under juni månad 2021 kommer vi att färdigställa alla gator på Åkerbruket som ännu inte är asfalterade. Vi måste därför stänga av vissa gator, vilket kommer att påverka framkomligheten.

Under maj månad påbörjade vi arbetet med att lägga betongplattor i korsningarna. Det arbetet innebär att du ibland måste köra ett annat håll och köra runt det pågående arbetet. Följ de hänvisningsskyltar som är utsatta. Du hjälper oss om du kör försiktigt om du behöver passera vägarbetsområdet.

Gatorna kommer att vara avspärrade etappvis under vecka 23

Under v. 23 med start den 7 juni, börjar entreprenören att sopa och jämna till gatorna för att sedan börja med asfalteringen. Gatorna kommer att bli asfalterade i etapper. Vi stänger en gata i taget, och då gatan är stängd, går det inte att köra på den från kl. 06:00 till kl.22:00 under den arbetsdagen. Vid asfaltering av den gata du bor vid, måste din bil vara flyttad senast kl 06:00 från din uppfart om du ska använda bilen under dagen. Du kan köra tillbaka din bil efter klockan 22.00.

De gator som vi stänger av etappvis under v. 23 är:

Under måndagen den 7 juni kommer nedanstående adresser bli påverkade av asfalteringsarbeten:

Åkerbruksgatan 81 – 101
Kultivatorgatan (samtliga nummer)

Arbetet är försenat och ev. drar det över till kl. 22 innan du kan köra upp på din uppfart via din gata. Under tisdagen den 8 juni kommer nedanstående adresser bli påverkade av asfalteringen:

Åkerbruksgatan 20 – 79
Slipstensgatan 16 - 62
Ardennergatan (samtliga nummer)

När asfalten är nylagd är risken stor att tjära stänker upp på de bilar som kör på gatorna. Asfalten lämnar även märken på din uppfart om du kör på gatan innan asfalten är körbar. Vi uppmanar dig därför att inte köra på gatorna innan vi häver avspärrningarna.

Vad innebär det för dig?

När vi asfalterar gatorna måste vi stänga för biltrafik. Du behöver flytta din bil innan asfalteringen börjar på just din gata.

Karta över vilka gator som är berörda (Färglagda gator ska asfalteras)

Vi hoppas att du har överseende med de störningar som arbetet kommer att innebära. Om du har några frågor är du välkommen att kontakta oss via e-post: kommunen@svedala.se eller på telefon 040-626 80 00.

Sidansvarig: Ingrid Greén